Rețetă de prăjitură cu pere și prune. Un desert genial și ușor de făcut
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 18.11.2022 la 09:45
Actualizat pe 18.11.2022 la 09:45
O prăjitură care te va surprinde cu gustul ei este cea cu prune și pere. Cele două fructe puse împreună sunt o combinație excelentă de arome pentru un desert pe placul tuturor. Rețeta este atât de simplă încât are șanse mari să devină prăjitura pe care o vei face cel mai des.
- Prăjitură cu pere și prune
- Rețeta unui desert simplu, dar delicios
Un desert delicios făcut în casă nu trebuie să-ți dea mari bătăi de cap. O prăjitură cu pere și prune perfectă se face într-un mod foarte simplu. Rețeta pe care trebuie s-o urmezi este alcătuită din câțiva pași pe care îi pot urma și începătorii. Vei fi uimit de aroma prunelor în combinație cu cea a perelor.
Rețetă de prăjitură cu pere și prune
Ingrediente
4 ouă
250g zahăr
8 lg ulei
300g făină
1 vârf cuțit sare
1 praf de copt
coajă rasă de portocală / lămâie
5 lg iaurt
pere și prune
Mod de preparare
Prima dată se curăță perele de coajă, se spală bine și apoi se taie felii potrivite sau după preferințe. În cazul prunelor, acestea trebuie să fie spălate bine, să li se scoată sâmburii și să fie tăiate în patru sau în două - la fel, în funcție de preferințe.
Se amestecă ouăle cu zahărul, apoi se pune sarea, coaja de portocale rasă, uleiul, iaurtul și abia la final se adaugă făina amestecată cu praful de copt.
Întreaga compoziție omogenizatăse toarnă într-o tavă care a fost unsă în prealabil cu unt. Deasupra, peste compoziție, se așează perele și prunele tăiate și tava se dă la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute Pentru a ne asigura că prăjitura este copată se face testul clasic al scobitorii.
Prăjitura se scoate de tavă pe un grătar și se pudrează cu zahăr după ce s-a răcit, apoi poate fi savurată.
Citește și: Prăjitura de post făcută rapid, în casă. E un deliciu