Rețetă de prăjitură dietetică fără făină și zahăr. Desertul ideal după masa bogată de Paște
Publicat pe 28.04.2022 la 00:04 Actualizat pe 28.04.2022 la 00:04
Te-ai săturat de toate deserturile și preparatele culinare bogate de la masa de Paște și încărcate din punct de vedere caloric, iar acum vrei să îți răsfeți papilele gustative cu ceva mai ușor și bun pentru coprul tău? Este momentul potrivit să încercă prăjitura dietetică fără făină și zahăr. Iată cum se prepară pas cu pas!
- Prăjitură fără multe calorii
- Desert dietetic fără făină și zahăr
Desert dietetic fără făină și zahăr
După mesele bogate și îmbelșugate de Paște, cu siguranță numeroase persoane se confruntă cu problemele kilogramelor în plus. Ei bine, și pentru că vrei să ai un corp frumos la vară, dar să nu mănânci dulciuri este o adevărată provocare, noi venim în ajutor cu un desert dietetic fără zahăr și făină.
Ingrediente:
- 500g năut fiert
- 500g ciocolată neagră topită în prealabil sau 500g de cacao
- 4 ouă
- jumătate de linguriță de praf de copt
- 2 linguri ștevia lichidă/ 100g sirop de agave sau miere de albine ori alt sirop preferat
- Jumătate de cană de nuci măcinate
- Opționale sunt: scorțișoară, ghimbirul, nucșoară, esență de vanilie sau rom
Mod de preparare:
Se face mai ușor decât te-ai fi așteptat, iar la final te bucur de un gust divin, care nu îți pune kilograme nedorite, mai ales acum, când vara este din ce în ce mai aproape.
Mai întâi, preîncălzești cuptorul la 180 de grade, iar apoi topești ciocolată, bați ouăle, după care adaugi nautul, mixând până obții un rezultat fin. Adaugi și praful de copt și indulcitorul dorit, iar la final pui ciocolată topită sau cacao și nucile.
Când compoziția este gata, ungi tavă cu ulei sau făină, ori folosești o foaie de copt, pentru că aluatul să nu se lipească atunci când îl torni. Introduci tavă în cuptor și lași să se coacă la 180 grade Celsius, iar apoi, când este gata, îți poți delecta papilele gustative. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură dietetică cu lămâie. Un desert de care nu te vei mai sătura