Rețetă de prăjitura Esterhazy. Un desert delicios și ușor de realizat
Publicat pe 28.01.2023 la 13:04 Actualizat pe 28.01.2023 la 13:04
Dacă îți dorești să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu desert delicios, noi îți prezentăm rețeta de prăjitura Esterhazy, care se realizează ușor și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitura Esterhazy
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă vrei să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu un desert delicios, noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă de prăjitura Esterhazy. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi și ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de prăjitura Esterhazy
Ingrediente:
Pentru blat:
- 1 cană de zahăr
- 12 albușuri
- 200 grame de nuci măcinate
- un praf de sare
Pentru cremă:
- 1 cană de zahăr
- 12 gălbenușuri
- extract de vanilie
- 400 grame de unt
Ingrediente extra:
- Gem de prune sau orice altă preferință
- 100 grame ciocolată albă
- 30 grame ciocolată neagră
- 40 mililitri de lapte
- O lingură de cacao
- Unt pentru tavă
Mod de preparare:
Pregătim blatul și separăm albușurile de gălbenușuri. Galbenușurile le punem la frigider, iar mai apoi albușurile le batem spumă cu un praf de sare. Adăugăm zahărul și batem până când obținem o spumă. Adăugăm mai apoi nucile măcinate și amestecăm ușor cu o spatulă.
Decupăm forme rotunde de 20 centimetri de pe o hârtie copt, iar într-o tavă mai mare adăugăm hârtia de copt și ungem bine cu untul topit, iar mai apoi tapetam cu făină și umplem forma de aluat.
Adăugăm la cuptor pentru 10-15 până când se rumenesc, iar mai apoi când sunt gata le scoatem pe un prosop umed și scoatem hârtia de copt. Pentru cremă batem galbenușurile cu zahăr și adăugăm laptele fierbinte.
Crema obținută se pune la baie de aburi timp de 8 minute și amestecăm până se îngroașă. Untul se mixează și se adaugă treptat crema rece. Montăm tortul și adăugăm blatul și crema până când terminăm straturile. Pe ultimul blat întindem gemul, iar pe marginea tortului ungem cu cremă rămasă și adăugăm cacao.
Citește și: Rețetă de prăjitură deșteaptă cu vanilie și lămâie. Desertul care îți amintește de copilărie