Rețetă de prăjitură pufoasă cu iaurt, mere și scorțișoară. Desertul ușor de preparat cu care să îi surprinzi pe cei dragi
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 22.10.2023 la 11:14
Actualizat pe 22.10.2023 la 11:14
Merele sunt fructele vedetă ale acestui sezon și pot fi folosite în multe rețete. Combinația dintre mere și scorțișoară transformă orice desert apreciat de întreaga familie și unde mai pui că ai nevoie de doar câteva ingrediente.
- Rețetă de prăjitură pufoasă cu iaurt, mere și scorțișoară
- Desertul ușor de preparat cu care să îi surprinzi pe cei dragi
Prăjitura cu mere poate fi varianta ideală de desert atunci când nu ai prea mult timp pentru a pregăti o altă rețetă, dar totuși vrei să te bucuri de ceva dulce. Ai nevoie de câteva ingrediente pentru un desert delicios.
Rețetă de prăjitură pufoasă cu iaurt, mere și scorțișoară
Ingrediente:
- 600 g de făină de grâu
- 600 ml iaurt
- zahăr
- 6 ouă
- praf de copt
- sare
- 6 mere
- 6 lingurițe de scorțișoară
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- coajă rasă de o lămâie
- două linguri din sucul de lămâie
- zahăr vanilat
- unt
Mod de preparare:
Pentru început, se curăță merele de coajă, se scot sâmburii și se taie în pătrățele. Se amestecă fructele cu zahăr și scorțișoară, iar mai apoi se spun într-o cratiță și se lasă pe foc câteva minute. Indicat este să se amestece din când în când, iar după ce s-a topit zahărul, se oprește focul. După ce s-a răcit, se adaugă și coaja de o lămâie și se pune pune și două linguri din sucul de lămâie.
Tot atunci se pune și zahărul vanilat și se mai amestecă puțin. Între timp, se încinge cuptorul la 180 de grade și se pregătește tava în care va fi pusă prăjitură. Se tapetează tava cu hârtie de copt și cu puțin unt, iar mai apoi se amestecă ouăle cu zahărul bine. Se obține o spumă peste care se pune iaurtul și extractul de vanilie. Se mixează din nou, iar mai apoi se adaugă și amestecul format din zahăr, scorțișoară și mere.
După ce totul este omogenizat, se toarnă în tavă și poate fi dată la cuptor. Prăjitura trebuie lăsată la cuptor în jur de 50 de minute, dar este indicat să fie făcut testul scobitorii. Se decorează cu zahăr pudră și se taie cuburi atunci când s-a răcit complet.
Citește și: Rețetă de gogoși cu brânză dulce și vanilie. Preparatul care îți amintește de copilărie