Rețetă de prăjitură simplă cu pere. Desert delicios și ușor de făcut
Publicat pe 20.03.2022 la 10:45 Actualizat pe 20.03.2022 la 10:46
Perele nu sunt prea des alese pentru a fi ”vedetele” din prăjituri, chiar dacă sunt cu adevărat delicioase. O pară dulce și zemoasă poate fi ingredientul care dă un gust nemaipomenit unei prăjituri simple, iar rețeta de mai jos demonstrează acest lucru.
- Prăjitură simplă cu pere.
- O rețetă pentru care nu e necesar să fii maestru cofetar.
Prăjitura simplă cu pere poate fi alegerea perfectă pentru gospdinele fără experiență. Cu adevărat delicoasă, această prăjitură nu are nevoie de prea multe ingrediente și nici de un proces de preparare minuțios. Astfel, rețeta recomandată în acest articol este perfectă pentru a începe să-ți testezi talentul de cofetar.
Prăjitură cu pere - rețetă simplă
Ingrediente
- două pere medii tari din soiul Abate sau Kaiser
- două ouă medii
- 80 g zahăr
- 200 g făină
- 50 g unt topit
- jumătate de plic de praf de copt
- un vârf de lingură de scorțișoară
- un vârf de cuțit de sare
- câteva linguri de zeamă de lămâie
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 200°C, apoi începem spălarea perelor. Le curățăm de coajă, le tăiem pe jumătate și le înlăturăm cotorul și semințele. Apoi, le tăiem feliuțe nu prea subțiri și, pentru a nu oxida, le stropim cu zeamă de lămâie.
Se amestecă ouăle cu zahărul cu mixerul, timp de 1-2 minute. Se adaugă untul topit rece și se amestecă, după care puneți puțină sare și scorțișoară după gust. Peste amestec se adaugă și făina, puțin câte puțin și se încorporează cu o lingură. În cele din urmă, se adaugă și perele și se amestecă din nou.
Într-o tavă cu diametrul de 24 cm se pune hârtie de copt și se adaugă compoziția. Se introduce la cuptorul preîncălzit la 200°C și se ține timp de 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180°C și se mai ține alte 30 de minute. La final, pentru a fi siguri că este gata, puteți face testul scobitorii.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit, apoi se taie în cubulețe sau romburi și se pudrează cu zahăr.
Citește și: Rețetă de prăjitură de post cu pere și nuci. Desert savuros și rapid