Rețetă de risotto cu spanac, sparanghel şi brânză. Secretele lui Horia Manea pentru un preparat gustos
![Andreea Stancescu](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/andreea-stancescu-1667897915.jpg)
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 12.02.2025 la 09:35
Actualizat pe 12.02.2025 la 09:35
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, omletă amestecată, un fel principal, risotto cu spanac, sparanghel şi brânză, și un desert, croissante cu ciocolată.
- Rețetă de risotto cu spanac, sparanghel şi brânză
- Secretele lui Horia Manea pentru un preparat gustos
Omletă amestecată
- Ouă
- Unt
- Sare
- Piper
- Salată
- Smântână acră
- Pâine
- Bacon
Într-o tigaie tapetată cu unt, se rumenesc feliile de pâine. Se scot pe o farfurie. Între timp, se prăjeşte baconul. Ouăle se sparg direct în tigaie şi se adaugă untul. În momentul când ouăle încep să se gătească şi să se întărească, se adaugă diferenţa de unt şi smântâna acră Ouăle se servesc pe feliile de pâine, cu bacon deasupra.
Risotto cu spanac, sparanghel şi brânză
- Orez
- Morcov
- Ceapă
- Ardei
- Sare
- Piper
- Spanac
- Sparanghel
- Brânză
- Unt
- Vin
- Ulei de măsline
Pentru început, se pregătește un stoc de legume (ceapă, morcov, ardei). Când apa fierbe, se adaugă sparanghelul, se blanșează 2 minute, apoi se toacă. Usturoiul se călește în ulei încins, se adaugă spanacul, se gătește 40 de secunde și se scoate. În aceeași tigaie, se călește ceapa, apoi se adaugă orezul pentru risotto, vinul și zeama de la stocul de legume. Se asezonează, iar după ce este gătit, se încorporează sparanghelul, spanacul, brânza, smântâna lichidă și untul pentru extra cremozitate. Se amestecă și este gata.
Croissante cu ciocolată
- Foitaj
- Cremă de ciocolată
- Fulgi de ciocolată
- Ouă
- Zahăr
Foitajul se taie în triunghiuri. Se ung cu cremă de ciocolată, se adugă fulgi de cioclată, şi se rulează. Se ung cu ou deasupra. Se introduc la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 10-15 minute.