Rețetă de ruladă din foi Lica. Un desert pe gustul tuturor, ideal pentru masa de Crăciun
Publicat pe 20.12.2022 la 12:14 Actualizat pe 20.12.2022 la 12:14
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar gospodinele s-au apucat deja de împodobit bradul și de preparat diverse mâncăruri. Ei bine, dacă ai rămas în „pană” de idei și nu știi ce desert să mai faci pentru masa de Crăciun, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru rulada din foi Lica. Este un desert minunat, care este cunoscut încă din moși-strămoși. Iată care sunt ingredienetele de care ei nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de ruladă din foi Lica
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Dacă îți dorești să-ți impresionezi musarii de Crăciun, atunci încearcă rețeta de rulată din foi Lica. Este un desert care va fi pe gustul tuturor și cu siguranță nu vei da greș cu el. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un deliciu pentru masa de sărbători!
Ruladă din foi Lica - rețetă
Ingrediente:
-600 gr de zahăr
-un pachet mare de foi de napolitană Lica
-750 ml de apă + alte 10 linguri de apă
-400 gr de biscuiți petit beurre
-1 pachet de unt 65 % grăsime
-300 gr de lapte praf Rarăul
-100 gr de nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru prima cremă:
Caramelizați cana de zahăr, apoi stingeți cu trei căni de apă. Adăugați și biscuiții, dar înainte de asta trebuie să-i pisați mărunt. Crema se întinde fierbinte peste foile de napolitană, iar apoi se acoperă cele cinci foi cu o folie, iar mai apoi cu o față de masă sau cu un prosop mai mare, pentru a se înmuia foarte bine.
Pentru a doua cremă:
Se fierbe o cană de zahăr alături de 10 linguri de apă. Pachetul de unt se adaugă și el, după care să dă la o parte și se adaugă 300 de grame de lapte praf și 100 de grame de nucă de cocos. Amestecați foarte bine, puneți crema fierbinte peste cealaltă cremă. Întindeți cu grijă crema, dar aveți grijă căci cremele se pun pe partea netedă a foilor.
Se rulează foile cu grijă, se înfoliează, apoi se lasă la rece pentru câteva ore. După ce au trecut orele și s-a răcit, se taie rulada și se servește ca atare. Poftă bună!
Citește și: 3 ingrediente, 5 minute și ai fursecuri de casă pe masa Crăciun. Rețeta simplă