Rețetă de rulouri cu scorțișoară și nucă. Ingredientul secret care face desertul pufos și aromat
Publicat pe 14.11.2023 la 08:29 Actualizat pe 14.11.2023 la 08:29
Chiar dacă ne aflăm pe final de toamnă, un desert clasic specific atât acestui sezon, cât și celui de iarnă, îl reprezintă rulourile cu scorțișoară și nucă. Acest deșert este pufos și aromat îl poți prepara alături de cei mici și nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
- Rețetă de rulouri cu scorțișoară și nucă
- Desertul cu care îi vei înnebuni pe cei dragi
RPutini știu, însă, rulourile cu scorțișoară sunt ideale la micul dejun, dar și că gustare sau deșert. Cu toate că este recomandat să le păstrezi la frigider, înainte de servire pune rulourile câteva secunde la cuptorul cu microunde. Cu acest desert îi vei da pe spate pe cei dragi
Rețetă de rulouri cu scorțișoară și nucă
pentru a prepara această rețetă de rulouri cu scorțișoară și nucă, cu care sigur îi impresiona pe cei dragi, ingredientele principale pentru rulourile cu scorțișoară sunt făina, drojdia, laptele, ouăle, zahărul, untul și scorțișoara.
Ingrediente
- 500 de grame de făină;
- 10 grame de drojdie uscată;
- 250 ml de lapte;
- 2 ouă;
- sare;
- 50 de grame zahăr alb tos;
- 100 grame de zahăr brun;
- 100 grame de unt la temperatura camerei;
- 2-3 lingurițe de scorțișoară.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de rulouri cu scorțișoară și nucă este să cerni făina într-un bol încăpător. Apoi, trebuie să adaugi peste făina cernută zahărul alb tos, drojdia uscată și un vârf de cuțit de sare, iar apoi să amesteci puțin aceste ingrediente uscate.
După aceea, este necesar să pui peste cele două ouă, 50 de grame de unt topit și răcit, după care să adaugi treptat laptele călduț până la încorporarea completă a sa. Urmează pasul în care vei frământă bine aluatul timp de aperoximativ 10-20 de minute.
Ține minte, însă, aluatul trebuie să fie elastic și să nu se lipească de mâini sau de vas. În continuare, după amestecarea ingredientelor, este esențial să lași aluatul la dospit pentru cel puțin 1-2 ore, acoperit cu un prosop umed, pentru a permite drojdiei să acționeze și aluatului să crească.
Pentru a încorpora și umplutura în aluat, întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Apoi, pune umplutura uniform pe toată suprafața aluatului, lăsând o margine liberă de aproximativ 1 cm.
Urmează acum cel mai important pas, cel în care întinzi aluatul strâns, începând de la latura mai lungă a dreptunghiului. Apoi, te poți folosi un cuțit bine ascuțit sau o ață dentară pentru a tăia rulourile în mod egal, cu grosimea de aproximativ 3-4 cm. Nu în ultimul rând, înainte de a băga rulourile la cuptor, trebuie să ai grijă cum le așezi în tava de copt, cu distanță între ele, pentru a permite creșterea în cuptor.
La final, rulourile cu scorțișoară se coc la o temperatură de 180-190°C pentru 30-35 de minute. Te poți ghida după culoare aurie care se formează în timp ce sunt la cuptor. După ce le scoți din cuptor, urmează să mai adaugi umplutura pe care ai încorporat-o, de altfel, și în rulouri și chiar nucile care îi vor da un gust aparte.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de rulouri cu scorțișoară și glazură. Cum se prepară cel mai delicios desert de toamnă de pe TikTok