Rețetă de Rusalii - Ciorbă de verdețuri cu legume și smântână. Preparatul care nu trebuie să lipseacsă de pe masă în această zi sfântă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 12.06.2022 la 19:16
Actualizat pe 12.06.2022 la 19:21
Pe lângă rugăciunile pe care trebuie să le facă, credincioșii din toată lumea trebuie să țină cont, cu sfințenie, și de unele tradiții și obiceiuri,ca să le meargă bine. Iată ce mâncare nu trebuie să lipsească de pe masă în ziua de Rusalii.
- Rețetă de Rusalii - Ciorbă de verdețuri cu legume și smântână
- Preparatul care nu trebuie să lipseacsă de pe masă în această zi sfântă
De Rusalii, ca de fiecare altă sărbătoare, există multe tradiții populare, dar și rânduieli bisericești. Întrebarea ”ce se mănâncă de Rusalii” e cu siguranță pe buzele multor gospodine. Ciorba cu multe verdețuri este unul dintre preparatele care nu ar trebui să lipsească de pe masă în această zi sfântă.
Ingredientele de care aveți nevoie
- 600 gr spanac,
- 600 grame salata verde,
- 1 legătură ceapă verde,
- 1 legătură usturoi,
- 1 lingură plină cu făină,
- 3 linguri ulei,
- 1 legătură mărar,
- 100 ml smântâna pentru gătit 32% grăsime,
- 700 ml apă, 500 ml lapte, 1 gălbenuș de ou, sare, piper-după gust, lămâie pentru servit.
Mod de preparare
Verdețurile se spală bine și se pun la scurs. Se pun trei litri de apă la fiert, într-o cratiță mare. După ce a dat în fiert se adaugă spanacul, salata verde și se lasă pentru trei minute. Se transferă apoi verdeața cu o spumieră, într-un vas cu apă rece, iar după câteva momente se lasă la scurs.
Punem într-o cratiță ulei la încis, adăugăm ceapa și usturoiul tocate mărunt și se călesc până se înmoaie. Se adaugă făina, se amestecă, după care se adaugă laptele călduț. Se lasă la fiert până verdețurile sunt aproape fierte. Apoi, spanacul și salata verde se mărunțesc, după care se pun în compoziția de lapte. Se adaugă apa și se continuă fierberea până ce verdețurile sunt fierte. Se pune sare și piper după gust. Smântâna se amestecă cu gălbenuș de ou, se adaugă în ciorbă și se amestecă. La final, se adaugă mărarul tocat și se amestecă. Pofta bună!
Citește și Cui trebuie să-i spui ”La mulți ani” de Rusalii. Numele care se sărbătoresc astăzi