Rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată albă. Desertul care îți aduce aminte de copilărie
Publicat pe 27.05.2023 la 22:37 Actualizat pe 27.05.2023 la 22:37
Salamul de biscuiți este unul dintre cele mai populare deserturi. Această rețetă mai este numită și desertul copilăriei, fiind una dintre cele mai preparate rețete de cei bătrâni pentru nepoți. Salamul de biscuiți îl găsim foarte ușor în comerț, dar gustul celui făcut în casă este unul aparte. Această este o rețetă puțin modernizată, deoarece conține ciocolată albă.
- Rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată albă
- Desertul care îți aduce aminte de copilărie
Rețeta de salam de biscuiți pe care ți-am propus-o astăzi diferă puțin de cea clasică. Ciocolata albă din compoziția ei dau un gust aparte și îi va cuceri pe cei mici în totalitate.
Pentru a prepara această rețetă nu ai nevoie de prea multe ingrdiente, iar timpul nu este unul care să te țină prea mult în bucătărie.
Rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată albă
Rețeta de salam de biscuiți cu ciocolată albă este perfectă atunci când vă doriți un desert delicios fără coacere. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar timpul de preparare nu îți va pune probleme.
Ingrediente
-150 g unt;
- 100 g caise deshidratate;
- 100 g fistic;
- 100 g stafide;
- 10 ml esență de rom;
- 250 g biscuiți cu ovăz;
-500 g ciocolată albă.
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a prepara această rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată albă, este să rupem biscuiții în bucățele mici, exact ca la salamul de biscuiți clasic.
Apoi, curățăm fisticul de coajă și fie îl tocăm mărunt, fie îl lăsăm întreg, în funcție de preferințe. Separat, lasă stafidele la rehidratare, în apă călduță cu esența de rom, apoi le scurgem folosind o sită.
Urmează să amestecăm biscuiții, fisticul și nucile uscate. După care, separat într-o crăticioară cu fund dublu sau pe baie de abur, topim ciocolata albă tăiată grosier și untul, amestecând foarte des cu spatula.
Urmează să turnăm amestecul de ciocolata fierbinte peste biscuiți și fructe și amestecăm. Apoi, lăsăm să se răcească 30 minute la temperatura camerei.
Nu în ultimul rând, întindem o folie de plastic pe masă de lucru și, cu mâinile ușor umede, modelăm salamul de biscuiți. Apoi, îl nivelăm și îl strângem bine cu ajutorul foliei alimentare, apoi îl dăm la rece cel puțin 4-5 ore înainte de servire.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de salam de biscuIți cu banane. Desertul cu care nu ai cum să dai greș