Rețeta de salam de biscuiți dietetic a Cristinei Șișcanu. Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.10.2024 la 11:28
Actualizat pe 09.10.2024 la 11:28
Salamul de biscuiți este unul dintre cele mai iubite deserturi. Este rapid de preparat, delicios fără coacere, și perfect pentru a fi preparat chiar și de sărbători. Când vei încerca pentru prima dată acest desert te vei întreba de ce nu l-ai făcut înainte.
- Cristina Șișcanu a împărtășit rețeta ei de salam de biscuiți dietetic
- Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert
În Grecia, salamul de biscuiți se numește mosaiko sau kormos. În Turcia, se numește mozaik pasta (prăjitură mozaic). În Portugalia, se numește salame de chocolate (salam de ciocolată). În Italia, se mai numește salame al cioccolato sau salame del papa.
Rețeta de salam de biscuiți dietetic a Cristinei Șișcanu
Pentru mulți, salamul de biscuiți este un desert fin și aromat care aduce aminte de copilărie. Este un desert des preparat în timpul postului religios dinaintea Crăciunului și a Paștelui, deoarece nu conține produse lactate și este un deliciu perfect și special în timpul abținerii de la consumul de produse animale.
Ingrediente:
100 g biscuiți
20 g cacao
25 g pudră proteică
10 g unt
50 g brânză topită
Migdale
Esență rom
30 g îndulcitor
Mod de preparare:
„M-am apucat de făcut salam de biscuiți, dar am o rețetă după care voi face un salam de biscuiți mai dietetic, unul care să îngrașe mai puțin decât salamul de biscuiți obișnuit. 100 g de biscuiți, brânză, îndulcitor, cacao, pudră proteică, migdale, niște esență de rom.Cam acestea sunt ingredientele. Mărunțim biscuiții fin, dar lăsăm și câteva bucăți mai mari. Am văzut foarte multe rețete în care doamnele lasă chiar bucăți foarte mari. Mărunțim și câteva migdale. Amestecăm migdalele cu biscuiții, punem și 20 g de cacao și 25 g de pudră proteică, 30 g de îndulcitor pudră, le amestecăm astfel încât să obținem o compoziție uniformă. E pentru prima oară când fac rețeta asta. Ce frumos miroase!”, a spus Cristina Șișcanu.
După ce ingredientele uscate au fost amestecate, vedeta a amestecat și untul cu brânza și esența de rom, iar apoi a incorporat ambele compoziții. După ce a obținut un amestec omogen a pus sotul într-o folie și l-a pus la frigider.
”Facem ce formă vrem. E perfectă compoziția, nici nu e prea umedă, nici nu e prea uscată. Am rulat bine folia și îl băgăm la frigider”, a mai spus soția lui Mădălin Ionescu.
Cristina Șișcanu a recunoscut că a suferit de boala secolului, depresia
În urmă cu ceva vreme, Cristina Șișcanu și-a deschis sufletul în fața fanilor de pe reețelele de socializare și a dezvăluit că a suferit de depresie. Ulterior, soția lui Mădălin Ionescu a recunoscut că terapia la psiholog, dar și rugăciunile au făcut-o să treacă peste perioada dificilă din viața ei.
''De depresie am scăpat prin terapie la psiholog, după câteva ședinte deja am simțit o îmbunătățire vizibilă a stării mele. Am făcut multă rugăciune și pur și simplu nu m-am lăsat, asta e foarte important. Succesul vine și cu astfel de stări...'', mărturisea în acea vreme Cristina Șișcanu pe rețelele de socializare.