Rețeta de salată a Mihaelei Bilic. Medicul nutriționist îți spune ce să nu pui niciodată în compoziție: „Îngrașă tare”
Publicat pe 28.04.2023 la 14:28 Actualizat pe 28.04.2023 la 14:28
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști de la noi. Și, ca de fiecare dată, aceasta a pus la dispoziția curioșilor, printre altele, și o rețetă de salată care nu te îngrășa. Iată de ce alimente trebuie să te ferești când gătești acest preparat.
- Rețeta de salată a Mihaelei Bilic
- Nutriționista îți spune ce să nu pui niciodată în compoziție
Mihaela Bilic a vorbit, de curând, despre tipul de salată pe care cei care vor să dea kilogramele jos îl consumă des. Însă, nutriționista a menționat câteva alimente care nu ar trebui să se găsească deloc în acest preparat.
Rețeta de salată a Mihaelei Bilic
Mihaela Bilic, medicul nutriționist, susține că grăsimile vegetale îngrașă mult mai tare decât cele animale.
”Aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite!”, a spus Mihaela Bilic.
Puțini știu faptul că, aceste kilograme în plus sunt rezultatul multiplicării celulelor grase. Acestea apar pe fondul unui consum excesiv de calorii care provin în special din grăsime sau zahăr. Cele mai multe cercetări arată că acizii grași din alimente au efecte diferite în stimularea adipogenezei.
"ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezent în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenic decât grăsimile din seria Omega 3 (uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline).
La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și peștele gras, are efect anti-adipogenic.
Dacă până acum se considera că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum știm ca unele calorii îngrașă mai tare. “Nicio masă fără pește!”…dacă aveați nevoie de vreo încurajare.”, a scris medicul Mihaela Bilic pe rețelele sociale.
Ce să nu pui niciodată în salată
Mihaela Bilic susține că brânza, deși este un aliment bogat din punct de vedere nutrițional în proteine și calciu, nu conține deloc fibre și de aceea nu ne putem sătura dacă nu adăugăm roșii și o felie de pâine atunci când o consumăm.
Însă, medicul nutriționist atrage atenția că la salata de roșii cu brânză să nu adăugam prea mult ulei. În acest caz, două ligurițe pe zi asigură consumul necesar.
În ceea ce privește cantitatea de brânză, cel mai bine pentru siluetă este să consumăm nu mai mult de 70-100 de grame pe zi.
„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru.”, a spus Mihaela Bilic.