Rețetă de salată bulgărească. Un preparat care e gata într-un minut
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 15.07.2022 la 23:28
Actualizat pe 15.07.2022 la 23:28
O salată bulgărească este o alegere excelentă pentru zilele de vară, atunci când roșiile sunt cele mai gustoase, mai ales dacă le culegi din grădina proprie. Este o salată foarte spornică, cu ingrediente multe și ieftine. Și unde mai pui că e gata imediat.
- Rețetă de salată bulgărească
- Un preparat care e gata într-un minut
Salata bulgărească ar fi apărut în industria turistică a anilor 60, în regiunea Șopluk. Vecinii sârbi și macedoneni îi contestă Bulgariei paternitatea însă la noi fix așa a ajuns a fi cunoscută. Dacă vrei să mănânci ceva care să se prepare ușor si să se digere și mai ușor, această rețetă este perfectă.
Ingrediente necesare:
- câțiva castraveți castraveți mărime medie
- roșii cherry sau roșii mărime medie
- 1 ardei mare
- 1 ceapă verde
- 150 gr. brânză telemea
- 50 ml. de ulei
- sare
- piper
- opțional, puțin oțet (după gust)
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Spală toate legumele. Curăță apoi de coajă castraveții, sau îi poți lăsa cu coajă, dacă preferi să îi mănânci așa, dar asigură-te că au fost bine spălați. Apoi taie-i felii și pune-i într-un bol. Pune sare și amestecă.
Se curăță ceapa și se toacă julienne, după care se pune în bol peste castraveți.
Se curăță ardeiul de cotor și semințe și se feliază fâșii subțiri care se adaugă peste celelalte legume în bol.
Se taie roșiile.
Se mărunțesc frunzele de pătrunjel și se adaugă în salata bulgărească. Se amestecă bine și se asezonează cu ulei, sare și piper, în funcție de gust.
Se rade peste salata bulgărească telemeaua, acoperind cu ea legumele.
Se poate servi imediat după ce a fost pregătită sau se poate lăsa un timp la frigider.
Poftă bună!
Citește și Rețetă de prăjitură cu vișine și cireșe. Un desert delicios pentru cei dragi