Rețetă de salată cu spanac, căpșuni și nuci. Un preparat ideal pentru o zi de vară
Publicat pe 23.06.2022 la 21:05 Actualizat pe 23.06.2022 la 21:05
A sosit sezonul estival, astfel că este momentul anului în care numeroase gospodine aleg să se bucure de legumele și fructele din curte și din piață prin diferite salate, numai bune pentru a-ți delecta papilele gustaive. Iată cum se prepară pas cu pas salata de spanac cu căpșuni și nuci!
- Salată de spanac cu căpșuni și nuci
- Se face foarte reepede
Salată de spanac cu căpșuni și nuci
Ei bine, cine mai stă vara să gătească la cuptor sau aragaz și să facă cald în casă? Prea puține persoane, mai ales că acum sunt la mare căutare salatele. Prin urmare, azi, rețeta care a atras privirile tuturor este salata de spanac cu căpșuni și nuci.
Ingrediente:
- 250 g frunze de spanac tânăr spălat și curățat
- 5-6 căpșuni tăiate mărunt
- 1 ceapă mică roșie tăiată mărunt
- 50 g nuci tăiate mărunt
- 1/2 linguriță de pudra de cardamom
- ulei, oțet, sare și piper după gust
- opțional: 2-3 felii de bacon crocante mărunțite
- 50 g brânză telemea mărunțită
Mod de preparare:
Ei bine, deși este o salată, nu se face tocmai ușor, asta fiindcă de data aceasta ingredientele sunt total diferite față de o salată obișnuită. Pentru început, nucile se pun într-o tigaie mică, la foc mediu, împreună cu cardamomul.
Se lasă câteva minute pe foc să se rumeneasca și să-și lase aromă, amestecând din când în când și având grijă să nu se ardă. Se lasă la răcit, iar între timp, se curăță spanacul și se taie în bucăți potrivite, fără să se zdrobească.
Se taie ceapă mărunt și se adaugă peste spanac. Căpșunile se curăță, se spală și se taie și ele mărunt. Nucile mărunțite se adaugă și ele peste salată, iar opțional se poate adăuga bacon și brânză telemea.
Se face un sos din ulei, oțet, sare și piper care se adaugă peste salată, se amestecă bine și se servește imediat. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă salată hawaiană. Un preparat tropical ușor de gătit