Rețetă de salată de ardei iuți cu ceapă, fără conservant. Secretul din spatele acestui preparat
Publicat pe 22.08.2023 la 17:09 Actualizat pe 22.08.2023 la 17:09
Ardeii iuți se numără printre preparatele iubite de multe persoane și, unde mai pui că sunt și un adevărat deliciu în această perioadă în care ne aflăm. Ei bine, la mare căutare sunt și iarna, acesta fiind și momentul în care gospodinele se întrec în fel și fel de rețete pentru a-i pune în cămară. Iată cum se prepară o rețetă de salată de ardei iuți cu ceapă, fără conservant.
- Rețetă de salată de ardei iuți cu ceapă, fără conservant
- Conserva care nu trebuie să lipsească din cămară
Salata de ardei iuți cu ceapă este o conservă care nu trebuie să lipsească din cămară în sezonul rece al anului. Trebuie să știți că această rețetă este o alternativă bună la clasicii ardei în oțet.
Rețetă de salată de ardei iuți cu ceapă, fără conservant
Ingrediente
- 1 kg de ardei iuți;
- 1 kg de ceapă albă și roșie;
- 500 ml oțet;
- 500 ml apă;
- 2 linguri de sare pentru murături;
- 4 linguri de zahăr;
- ienihabar, semințe de coriandru și muștar;
- boabe de piper.
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a prepara o rețetă de salată de ardei iuți cu ceapă, fără conservant este să speli bine ardeii și să le tai codița. Apoi, ceapa se curăță de coajă și se spală și ea.
Revenind la ardei, aceștia se feliază cu ajutorul robotului sau cu mâna. La fel se procedează și cu ceapa și se amestecă cu ardeii.
După aceea, apa, oțetul, sarea, zahărul și condimentele se pun pe foc, unde se lasă la fiert aproximativ 1-2 minute.
Următorul pas este ca amestecul de ardei și ceapă să se pună în borcane sterilizate. Apoi, amestecul de apă și oțet se toarnă fierbinte în borcanele unde sunt deja ardeii și ceapa.
Însă, nu uitați să puneți un cuțit sub borcan, că să nu se spargă când turnați lichidul fierbinte. Se infileteaza borcanele și se acoperă cu o pătură. În final, în momentul în care s-au răcit, se depozitează în cămară.
CITEȘTE ȘI: Ardei copți la borcan, conservați pentru iarnă. O rețetă utilă tuturor gospodinelor