Rețetă de salată de vinete. Preparatul ideal în perioada de post a anului
Publicat pe 30.03.2023 la 09:06 Actualizat pe 30.03.2023 la 09:06
Mai avem puțin și ne apropiem de finalul perioadie de post a Paștelui din acest an. Cu siguranță nu a fost una dintre cele mai ușoare perioade, însă mulți s-au curățat atât sufletește, cât și trupește. Pentru ultimele zile de post, avem o rețetă ideală de salată de vinete. Apropiații îți vor mulțumi.
- Rețetă de salată de vinete
- Preparatul ideal în perioada de post a anului
Salata de vinete este una dintre cele mai îndrăgite, dar și una dintre cele mai consumate salate de la noi. Ne apropiem de sezonul de vară și multe dintre gospodine vor începe, din nou, să gătească o mulțime de rețete ce conțin vinete.
Rețetă de salată de vinete
Vinetele fac parte din categoria de legume ce oferă multe beneficii asupra sănătății copului nostru. Și, pentru că nu conțin multe calorii, ele sunt beneicie și in dietele pentru regim.
Ingrediente
-3 vinete mari (cu coajă lucioasă şi cu o consistentă uşor pufoasă);
-o ceapă;
-70-80 de ml de ulei;
-sare;
-zeamă de lămâie după gust;
-opţional: 1 linguriţă de muştar;
-1 gălbenuş de ou crud (fără ou dacă ţineţi post).
Mod de preparare
Pentru a prepara o salată de vinete în perioada postului Pascal, primul pas în gătirea acestei rețete este coacerea vinetelor.
Acestea se pun la copt prin contact cu o suprafaţă încinsă, până când coaja li se carbonizează, iar miezul va deveni moale. În tot avcest timp de facere, aceste legume se vor întorce pe o parte și pe alta.
După ce s-au copt, se scot de pe grătar şi se aşează într-o sită aşezată deasupra unui vas de colectare. Mai apoi, se presară puţină sare şi se acoperă cu un capac.
Se lasă să se răcească complet, timp în care se vor scurge de lichidul amărui pe care îl conţin. După aceea, vinetele se curăţă bine de coajă și se elimină orice urmă de arsură. După aceea, vinetele tocate se pun într-un castron.
În final, pentru salata de vinete natur se adaugă uleiul, ce se freacă bine cu o lingură de lemn. Mai apoi, după încorporarea uleiului se adaugă ceapă tocată foarte fin, sare după gust şi zeamă de lămâie.
CITEȘTE ȘI: Cât timp rezistă vinetele coapte la congelator. Avertismentul specialiștilor