Rețetă de salată Olivieh. Preparatul specific sărbătorilor de iarnă care înlocuiește cu succes celebra salată de Boeuf
Publicat pe 09.12.2023 la 14:28 Actualizat pe 09.12.2023 la 14:28
Ne apropiem cu pași rapizi de sărbătorile de iarnă din acest an, astfel că bucătăresele și-au pregătit deja lista cu preparatele specifice acestei perioade. Mai rămâne doar achiziționarea cumpărăturilor necesare și se pot apuca de treabă. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru salata Olivieh, înlocuitoarea salatei de Boeuf!
- Salata Olivieh, înlocuitoarea salatei de Boeuf
- Nu dai greș cu asemenea preparat pentru masa de Crăciun
Salată Oliveh a fost inventată în anii ’60 ai sec. XIX – lea, de către un renumit bucătar de origine franceză pe nume Lucien Olivier, care era stabilit la Moscova. Acesta deținea, la acea vreme, unul dintre cele mai mari restaurante, și anume, restaurantul „Hermitage”.
Salata Olivieh, înlocuitoarea salatei de Boeuf
Mai exact, în România, această rețetă este cunoscută sub denumirea de salată „Boeuf” sau „a la Russe” și rămâne una dintre cele mai preferate preparate în perioada sărbătorilor de iarnă, și nu numai.
Ingrediente
- 2 căni cu piept de pui fiert;
- 5 cartofi fierți;
- 1 borcan cu murături;
-1 pungă cu mazăre și morcovi congelați;
- 8 ouă fierte tari;
- 2-3 căni cu maioneză;
- sare și piper;
- lamai.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de salată de Oliveh trebuie să ai la îndemână, în primul rând, toate ingredientele necesare. Apoi, într-un castron, pune maioneza pe care o amesteci cu sarea și piperul și sucul de lămâie pentru. Așa vei face dressingul.
După aceea, spală bine puiul și legumele și taie-le împreună cu murăturile și ouăle în bucăți. Pe acestea le vei adăuga în castronul cu dressingul.
După ce s-au dezghețat mazărea și morcovii, pune-i la fiert. Totodată, iemdiat după ce au fiert, trebuie să îi lași la răcit și ia apoi morcovii bucăți pune-i în salată, alături de restul ingredientelor.
Urmează pasul în care vei amesteca bine totul pentru ca aromele să se întrepătrundă. Mai trebuie doar să ornezi platoul cu compoziția și preparatul este gata.
CITEȘTE ȘI: Cum să faci cea mai bună salată boeuf de Paște. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul