Rețetă de salată turcească cu morcov, dovlecei, iaurt și nuci. Un preparat culinar de senzație
Publicat pe 07.06.2022 la 23:58 Actualizat pe 07.06.2022 la 23:58
A venit vara și totodată și-au făcut apariția și zilele toride în care căldura este de-a dreptul insuportabilă. Ei bine, dacă nu știi ce să mai gătești și ești în căutarea unui preparat culinar, noi avem soluția. Trebuie să încerci salata turcească cu morcov, dovlecei, iaurt și nuci. O să te cucerească!
- Salata care face ravagii
- Trebuie să o încerci
Vrei o rețetă nou și inedită cu care să cucerești pe toată lumea?! Ești pe site-ul potrivit, fiindcă noi venim cu cele mai bune preparate culinare, cât și cele mai căutate!
Salată turcească cu morcov, dovlecei, iaurt și nuci
Suntem siguri că măcar o dată ai auzit de renumitele salate turcești. Sunt extrem de căutate ăn ziua de azi, iar dacă la restaurnate trebuie să scoți bani mulți pentru a îți delecta papilele gustative cu ele, noi îți dezvăluim cu să prepari una chiar la tine acasă.
Ingrediente:
- 2 dovlecei medii (600 g)
- 1 morcov mare
- 4-5 linguri de ulei
- 1 pahar (250 g) de iaurt cremos
- 30 de grame de nuci
- 1 linguriță de sare
- 2-3 linguri de mărar tocat
Mod de preparare:
Începeți prin a rumeni miezul de nucă într-o tigaie. Lăsați focul la mic și amestecați continuu cu o lingură de lemn. După circa 10 minute, transferați-le pe tocătorul de lemn și mărunțiți-le grosier cu un cuțit.
Puneți-le într-un bol și dați-le deoparte. Puteți folosi nuci crude, însă prin prăjire capătă o aromă mult mai plăcută. Tăiați capetele la dovlecei și de la morcov. Curățați-i de coajă și apoi dați legumele pe răzătoarea cu găuri mari.
Puneți uleiul într-o tigaie adâncă, pe foc mic. Când s-a încins, adăugați morcovul ras. Amestecați periodic cu lingura de lemn. După circa 5 minute, adăugați și dovlecelul ras și scurs de zeamă. Puneți capacul și căliți-le până scade zeama. Durează circa un sfert de oră călirea legumelor.
Cât timp se răcesc, puteți pregăti sosul de iaurt. Puneți iaurtul într-un bol și adăugați mărarul tocat fin și sarea. Amestecați bine, iar apoi dăugați morcovul și dovleceii căliți și amestecați cu o lingură, cu mișcări ușoare, de jos în sus. Când salata s-a omogenizat, incorporați și nucile prăjite. Adăugați puțin piper alb sau fulgi de ardei iute, după preferință, lăsați la rece 15 minute, iar apoi puteți să vă delectași papilele gustative. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de salată cu avocado și căpșune. Un preparat delicios și ușor de realizat