Rețetă de ștrudele cu căpșuni. Desertul delicios pe care-l poți prepara rapid
Publicat pe 13.05.2023 la 00:26 Actualizat pe 13.05.2023 la 00:26
Dacă vrei să surprinzi familia, dar și musafirii cu un desert delicios, noi îți prezentăm rețeta de ștrudele cu căpșuni, care se realizează în doar câțiva pași simpli și ai nevoie de următoarele ingrediente. Iată cum să pregătești desertul gustos de sezon!
- Cum să pregătești ștrudele cu căpșuni
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Căpșunile sunt preferatele sezonului și au numeroase beneficii pentru organims, iar gospodinele aleg să le pregătească în diferite preparate, iar printre ele se află deserturile delicioase. Rețeta de ștrudele cu căpșuni este ușor de realizat și pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de ștrudele cu căpșuni
Ingrediente:
- 500 grame de căpșuni
- două foi de aluat foietaj
- trei linguri de zahăr brun
- două linguri de amidon
- o linguriță de scorțișoară
- un ou
Mod de preparare:
Luați câte o foaie de aluat și întindeți-o cu sucitorul, iar între timp tăiați căpșunile jumătate și amestecați-le cu zahăr, scorțișoară și amidon. Tăiați aluatul în dreptunghiuri și creșteți cu cuțitul partea de sus, iar mai apoi umpleți cu căpșuni.
Se rulează partea tăiată peste căpșuni, iar mai apoi se ung cu ou bătut. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se lasă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius până se rumenesc deasupra. După ce s-au făcut, scoateți tava și lăsați să se răcească.
Citește și: Rețetă de ștrudel cu mere și nucă. Cum să faci preparatul ca un patiser profesionist