Rețetă de tartă cu lămâie și cocos. Un desert special
Publicat pe 13.07.2022 la 21:48 Actualizat pe 13.07.2022 la 21:48
Tarta cu lămâie și cocos este numai bună pentru zilele de vară. Este un desert pentru întreaga familie, iar copiii îl vor adora. Datorită lămâilor care predomină această rețetă, nu este prea dulce, motiv pentru care se poate mânca fără grija grețurilor de după ceva foarte dulce. Se prepară foarte simplu și este gata într-un timp destul de scurt. Iată rețeta. Te vei îndrăgosti de ea.
- Tartă cu lămâie și cocos
- Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de tartă cu lămâie și cocos este un deliciu în adevăratul sens al cuvântului. Acest desert va cuceri pe toată ce îl gustă, iar cei mici vor fi foarte încântați. Se prepară simplu și rapid, iar ăsta este un avantaj. Vezi cum se prepară această rețetă minunată.
Ingrediente
200 g biscuiți cu unt
150 g unt
4 ouă
350 g frișcă lichidă sau smântână dulce
120 g zahăr
4 lămâi verzi
6 linguri fulgi de cocos
1 plic gelatină transparentă pentru glazură
Mod de preparare
Zdrobești fin biscuiții și îi amesteci cu untul moale. Cu pasta compoziția rezultată, îmbraci o formă de tartă de 28 cm, pe care ai tapetat-o, în prealabil, cu hârtie de copt. Mixezi ouăle cu frișca și 100 g zahăr, până când acesta de dizolvă. Încorporezi în această cremă coaja rasă de la 2 lămâie și torni totul peste aluatul din formă. Presari nuca de cocos și introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute. Tai în rondele subțiri lămâile rămase. Când tarta s-a răcit, o decorezi cu feliile de lămâie. Prepari gelatina conform instrucțiunilor de pe plic, cu 200 ml apă și zahărul rămas. O torni călduță peste fructe, începând din mijloc. După ce este gata se bagă la frigider și se servește rece. Poftă bună!