Rețetă de tartă cu mere și struguri. Un desert delicios și ușor de pregătit
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 15.09.2023 la 23:16
Actualizat pe 15.09.2023 la 23:16
Dacă nu ai prea mult timp pentru a găti, tarta cu mereu și struguri este desertul simplu pe care îl poți pregăti în astfel de momente. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar întreaga familie îl va adora cu siguranță.
- Rețetă de tartă cu mere și struguri
- Un desert delicios și ușor de pregătit
Fie că este vorba despre tarta dulce sau sărată, acest preparat se face rapid și este delicios, fiind potrivit pentru momentele în care vrei să mănânci ceva dulce, dar nu ai prea mult timp pentru a găti.
Rețetă de tartă cu mere și struguri
Ingrediente:
- 8 mere
- 500 de struguri negri
- 200 de g de făină
- 100 g de unt
- 4 ouă
- 3 linguri de zahăr
- 2 linguri de smântână
- două linguri pesmet
- sare
- nuci măcinate
Mod de preparare:
Atunci când vine vorba de tartă, cea mai dificilă parte poate să pară obținerea aluatului. De fapt, nu este atât de complicat, iar pentru a-l face, este nevoie să fie amestecată făina cu unt și un praf de sare. Se adaugă treptat și apa, până când se poate lucra cu aluatul și are consistența dorită. Aluatul se pune într-o tavă de tartă, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și făină.
Mai apoi, se curăță și se taie merele și se pun peste aluat, împreună cu boabele de struguri tăiate în două. Mai este nevoie și de patru ouă care se bat și se pun peste tartă, iar la final, se adaugă pentru o textură crocantă nuci mărunțite.
Ulterior, se adaugă și pesmetul, împreună cu smântâna. Înainte de a fi lăsată la cuptor, se amestecă totul și se adaugă și restul din aluat deasupra. Se lăsa la cuptor pentru 40-50 de minute, iar după ce este gata poate fi decorată cu fructe proaspete sau nuci mărunțite.
Două greșeli frecvente în coacerea aluatului pentru tartă
Una dintre situațiile des întâlnite este aceea în care aluatul cade pe pereții tăvii. Este esențial să nu adaugi nici prea multă apă sau prea mult unt, cele două ingrediente având un rol important în obținerea aluatului. De aceea, este recomandat să lași aluatul de tartă la răcit înainte să adaugi umplutura.
O altă greșeală este aceea de a seta cuptorul la o temperatură prea mică. Indicat este să fie încălzit la 180 de grade. În cazul în care temperatura este prea mică, apa din aluat nu se evapora complet.
Citește și: Rețetă de dulceață de struguri roșii. Un preparat ideal pentru acest sezon