Rețetă de tartă delicioasă cu somon și broccoli. Chef Horia Manea îți prezintă un preparat perfect pentru weekend

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 16.05.2025 la 12:40
Actualizat pe 16.05.2025 la 12:40
Chef Horia Manea îți prezintă, la Meniu de vedetă, o rețetă perfectă pentru weekend: tartă delicioasă cu somon și broccoli. Află de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare pentru un gust delicios!

Horia Manea a gătit o tartă savuroasă cu somon și broccoli.
Antena Stars
- Rețetă delicioasă de tartă de somon și broccoli
- De ce ingrediente ai nevoie
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, năut crocant cu cremă de iaurt, un fel principal, tartă cu somon și broccoli, şi un desert, cheesecake proteic cu ciocolată.
Năut crocant cu cremă de iaurt
- Năut
- Ulei de măsline
- Boia afumată
- Chimion
- Oregano
- Susan
- Iaurt grecesc
- Usturoi
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
Năutul fiert se condimentează cu sare, piper, chimion, boia afumată, zeamă de lămâie, oregano, ulei de măsline. Ulterior, se lasă la prăjit. Se presară susan. Între timp, se pregătește sosul de iaurt, amestecând iaurt grecesc, usturoi, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper. Năutul se servește pe pat de sos de iaurt.
Tartă cu somon și broccoli
- Făină
- Unt rece
- Ou
- Apă
- Sare
- Piper
- Somon
- Broccoli
- Ouă
- Smântână de gătit
- Ceapă verde
- Mozzarella
- Sare
- Piper
- Nucșoară
- Zeamă de lămâie
Se pregătește blatul, amestecând făină, untul și un ou. Aluatul se întinde între două foi de copt și se decupează cu o formă de tartă. Din aluatul rămas se construiesc marginile. Aluatul se introduce la cuptor la 170 de grade, pentru 5 minute. Între timp, se prăjește somonul. Se adaugă broccoli, ceapă cerve, sare, piper și zeamă de lămâie. Se pregătește și sosul format din cașcaval, smântână de gătit, ouă, sare, piper. Tarta se umple cu somon și sos. Se introduce la cuptor pentru 15 minute.
Cheesecake proteic cu ciocolată
- Ciocolată – 80 gr.
- Brânză de vaci proaspată – 250 gr.
- Iaurt grecesc – 50 gr.
- Cottage cheese – 250 gr.
- Unt de cocos sau unt normal – 20 gr.
- Cacao – 15 gr.
- Ouă – 2 buc.
- Nuci pecan – 50 gr.
- Merișoare – 50 gr.
Se amestecă iaurtul grecesc, smântâna, cottage cheese-ul. Umplutura se adaugă pe pat de biscuiți, se adaugă nuci, merișoare și ciocolată albă topită.