Rețetă de tartiflette cu brânză reblochon. Preparatul pe care îl poți găti în orice moment al zilei
Publicat pe 24.05.2023 la 22:41 Actualizat pe 24.05.2023 la 22:41
Tartiflette reprezintă unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Franța, în sezonul rece. Ei bine, acest preparat este asociat cu o salată verde și niște pâine crocantă. Brânza este vedeta acestei rețete. Cum se prepară această rețetă de tartiflette cu brânză reblochon.
- Rețetă de tartiflette cu brânză reblochon
- Preparatul pe care îl poți găti în orice moment al zilei
Tartiflette este o plăcintă de cartofi cu bacon și brânză moale și cremoasă, franțuzească. Aaceasta este adesea cumpărată din supermarket, însă puțini sunt cei care știu că acest preparat absolut delicios și rafinat, se poateprepara din numai câteva ingrediente și foarte ușor chiar acasă.
Cât despre reblochon, acesta este un tip de brânză din lapte de vacă nepasteurizat, ce prezintă o coajă catifelată fină, de la galben la portocaliu. Pateul texturat este foarte neted, suplu și de culoare fildeș.
Rețetă de tartiflette cu brânză reblochon
Cum am spus și mai sus, tartiflette este o reţetă tradiţională franţuzească originară din Alpi, regiunea Haute-Savoie. Cu toate acestea, numele derivă din denumirea cartofului utilizată în această regiune: tartiflâ şi reţeta are la bază brânza Reblochon reprezentativă a zonei Savoie.
Aceasta este o rețetă este foarte apreciată în perioada de iarnă şi dacă veţi merge la ski în Alpi veţi avea ocazia să serviţi tartiflette la aproape toate restaurantele din staţiunile montane, fiind o specialitate a zonei. Însă, gătită și vara, aceasta este una dintre alegerile preferate ale multora dintre gospodine.
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 150g bacon;
- 150g ceapă, tăiată felii;
- 1/2 pahar de vin alb sec;
- 1kg cartofi;
- 1 roată brânză Reblochon de 500g, tăiată în două.
Mod de preparare
1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade.
2. Fierbeți cartofii în apă.
3. Curățați cartofii fierți și tăiați-i în felii ușor groase.
4. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați feliile de ceapă și căliți până când ceapa s-a înmuiat.
5. Se toarnă vinul alb și se lasă să fiarbă pentru a lăsa alcoolul să se evapore.
6. Adăugați cartofii în tigaie, amestecând pentru a acoperi amestecul.
7. Transferați amestecul într-un vas de copt.
8. Adăugați baconul tăiat.
9. Adăugați deasupra cele două jumătăți de brânză reblochon.
10. Mențineți în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute sau până când brânza devine maro aurie și cu bule.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de plăcintă cu brânză și roșii. Un preparat delicios și ușor de gătit