Rețetă de tocăniță cu dovlecei și sos de roșii. Un preparat culinar ideal pentru acest sezon
Publicat pe 02.07.2022 la 18:50 Actualizat pe 02.07.2022 la 18:50
Te-ai săturat de mâncărurile bazate pe carne și vrei să îți delectezi papilele gustative cu legume de sezon?! Ei bine, nu mai este timp de așteptat, asta fiindcă noi am pregătit, special pentru tine, rețeta de tocăniță cu dovlecei și sos de roșii. Iată cum se prepară pas cu pas!
- Tocăniță cu dovlecei și sos roșii
- Un preparat culinar ideal pentru vară
Tocăniță de dovlecei cu sos de roșii
Ce-i drept, este și păcat să nu profităm de sezonul estival în care legumele sunt la orice colț de stradă disponibile pentru cumpărat și mâncat. Bineînțeles, nu mulți preferă să înlocuiască carnea cu ele, însă rețeta de tocăniță cu dovlecei și sos de roșii întrece orice așteptare!
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 4 dovlecei
- 2 roșii
- sare, piper
- câteva fire mărar
Mod de preparare:
Ei bine, nu este o tocană oareacare, însă se face foarte ușor, iar mai apoi, după prima gustare suntem siguri că o să devină una dintre rețetele preferate. Acum, să trecem la treabă și să lăsăm mâncarea să își spună cuvântul.
Pentru început, călim ceapă tocată mărunt și usturoiul pisat în două linguri de ulei, cât să devină translucide, iar între timp curățăm dovleceii de coajă, îi tăiem cuburi și îi adăugăm în cratiță.
Punem capacul și îi lăsăm până se înmoaie și își lasă puțină zeamă. Adăugăm roșia curățată de coajă și tăiată cuburi, iar apoi adăugăm sare și piper și lăsăm să fiarbă la foc mic până când este scăzută zeamă. La final, adăugăm mărarul verde tocat mărunt, iar apoi poate fi servită alături de cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de chiftele de dovlecei și cartofi. Un preparat delicios și ușor de realizat