Rețetă de tocăniță de vinete cu năut. Un preparat delicios de sezon
Publicat pe 17.08.2023 la 11:58 Actualizat pe 17.08.2023 la 11:58
Dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru această perioadă a anului, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru tocănița de vinete cu năut. Este un preparat delicios de sezon și ar trebui să-l încerci și tu măcar o dată. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de tocăniță de vinete cu năut
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tocăniță de vinete cu năut este extrem de simplu de pregătit și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Se apropie weekendul și ar trebui să le gătești acest preparat celor mai dragi oameni ție, deoarece le vei încânta papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de această rețetă delicioasă și sănătoasă!
Rețetă de tocăniță de vinete cu năut
Este vară, motiv pentru care ți-am pregătit o rețetă delicioasă de tocăniță de vinete cu năut. Vinetele sunt de sezon, iar această rețetă este una rapidă și ușor de pregătit. Tu ai încercat vreodată această delicatesă?
Ingrediente:
-300 gr de vinete
-250 gr de năut fiert
-3 morcovi
-350 ml de suc de roșii
-2 cepe mari
-4 căței de usturoi
-câteva crenguțe de cimbru
-piper
-1 vârf de linguriță de ghimbir ras
Mod de preparare:
Ceapa și usturoiul se înăbușă până în momentul în care se înmoaie. Morcovul și vinetele se toacă cuburi și se bagă în tigaie, apoi se adaugă o cană de apă caldă și se lasă în tigaie pentru aproximativ zece minute.
După cele zece minute se adaugă sosul de roșii, năutul și crenguțele de cimbru. Se lasă pe foc timp de aproximativ 20 minute, apoi se condimentează foarte bine și se oprește focul. Tocănița de vinete cu năut este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de dovlecei la cuptor cu carne tocată. Un preparat rapid și ideal pentru acest sezon