Rețeta de tocăniță țigănească a Narcisei Birjaru făcută în semifinala Chefi la Cuțite. Cum să o pregătești la tine acasă
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 16.06.2021 la 12:51
Actualizat pe 16.06.2021 la 12:51
I-a impresionat pe cei trei jurați încă din audiții, iar acum se numără printre cei trei finaliști de la Chefi la cuțite. Narcisa Birjaru și-a pus amprenta în farfuriile sale mai ales prin tocănița țigănească, pe care a gătit-o și în semifinala emisiunii. Iată care este rețeta și cum să o prepari la tine acasă!
- Tocăniță țigănească după rețeta Narcisei Birjaru
- Concurenta lui Cătălin Scărlătescu i-a impresionat pe jurați prin rețelele sale
- Cum să pregătești cea mai delicioasă tocăniță la tine acasă
Narcisa Birjaru i-a impresionat pe cei trei jurați de la Chefi la cuțite cu preparatele ei tradiționale țigănești și putem spune că prin tocănița pe care a pregătit-o în semifinala emisiunii a dat lovitura.
Rețeta de tocăniță țigănească a Narcisei Birjaru
Ingrediente:
Pentru a prepara cea mai delicioasă rețetă de tocăniță țigănească ai nevoie de: 800 g carne tocată sau pulpă de porc, 2 legături ceapă verde, 200 g pastă de ardei capia, 600 g roşii, 2 ardei iuţi, sare. cimbru uscat, piper roşu şi negru, 1 linguriță zahăr și 50 ml ulei de floarea- soarelui.
Mod de preparare:
Mai întâi se curăță ceapa, se spală foarte bine și se taie mărunt, apoi se pune într-o tigaie, să se călească, cu puțin ulei. În momentul în care devine sticloasă, se adaugă carnea tocată sau pulpa de porc, iar în timp ce se călesc se poate adăuga și apă, din când în când.
Atunci când s-a călit și carnea se adaugă pasta de ardei capia şi roşiile tăiate cubuleţe și se condimentează, după gust, cu sare și piper sau cimbru.
Amestecul se bagă pentru câteva minute în cuptorul încins și apoi se servește cu mămăligă sau pâine caldă. La final, se poate decora cu verdeaţă şi frunzuliţe de cimbru.
Narcisa Birjaru este unul dintre cei trei finaliști de la Chefi la Cuțite
Narcisa Birjaru a impresionat prin gustul pe care îl are în farfurie și iată că a ajuns unul dintre cei trei finaliști de la Chefi la cuțite, alături de Elena Matei din echipa lui Sorin Bontea și Cătălin Amaradei din echipa lui Florin Dumitrescu.
Atunci când Narcisa Birjaru a fost desemnată finalistă, a izbucnit instant în lacrimi și a rămas șocată mărturisind că, deși și-ar fi dorit extrem de mult să se lupte pentru marele premiu, nu s-ar fi așteptat să ajungă în finală.
Rămâne de văzut cum se vor descurca în marea finală de la Chefi la cuțite Cătălin Amaradei, Narcisa Birjaru și Elena Matei și care dintre cei trei va pleca acasă cu premiul cel mare.