Rețetă de tort cu cremă Chantilly și glazură de cafea. Bun de te lingi pe degete
Publicat pe 03.06.2022 la 22:57 Actualizat pe 03.06.2022 la 22:57
Tortul cu cremă Chantilly și glazură de cafea este un adevărat deliciu. Acest tort face ca orice aniversare să fie mai specială, iar invitații cu greu se opresc din mâncat. Este un desert pe care trebuie să îl încerci neapărat. Te vei îndrăgosti de el pe loc. Pe lângă gustul demențial pe care îl are, această rețetă este și foarte simplu de preparat.
- Tort cu cremă Chantilly și glazură de cafea
- Rețeta care îți va lua mințile cu totul
Acest desert este de încercat fie că este vreo aniversare sau nu. Este un tort extrem de delicios, iar cei mici îl vor cere neîncetat. Nici cei mari nu fac excepție, deoarece gustul bun este recunoscut de oricine indiferent de vârstă. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
Pentru glazura de cafea
125 g unt
150 g zahăr brun
2 lingurițe cafea solubilă
450 g zahăr pudră
Pentru crema Chantilly
200 ml smântână grasă pentru frișcă
2 linguri zahăr pudră
½ linguriță esență vanilie
Pentru blat
Blat de tort cumpărat sau preparat în casă
Mod de preparare
Pentru glazura de cafea, se topesc într-o cratiță pe foc potrivit untul și zahărul brun. Se dau în clocot și se amestecă până se îngroașă ușor, 1-2 minute. Se lasă să se răcorească ușor. Se adaugă cafeaua solubilă, dizolvată în 3 linguri de lapte cald, și zahărul pudră și se bate totul omogen. Pentru crema Chantilly, se bate smântâna cu mixerul la viteză maximă, până când aproape că se îngroașă. Se adaugă zahărul pudră și vanilia și se bate mai departe până se îngroașă. Nu se bate prea mult. Pentru o cremă Chantilly pufoasă și albă, smântâna trebuie să fie bine răcită înainte de a începe prepararea cremei. Castronul de amestecat se ține și el în congelator 10 minute, înainte de a-l folosi. Blatul de tort se taie în 4 straturi egale. Se pune un strat de blat pe un platou. Se unge cu o treime din cremă. Se acoperă cu alt blat. Se unge cu un sfert din glazură. Se acoperă cu alt strat de blat și se unge cu aproape toată crema rămasă. Se termină cu un strat de blat. Se întinde glazura deasupra și pe marginile tortului. Se ornează după bunul plac și este gata. Poftă bună!