Rețetă de tort cu mere și caramel fără coacere. Desertul care e gata în mai puțin de 20 de minute
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 23.10.2023 la 08:26
Actualizat pe 23.10.2023 la 08:26
Cui nu-i plac deserturile? De cele mai multe ori, cei mai mulți oameni abia așteaptă să mănânce ceva dulce după ce au terminat de servit felurile principale de mâncare. Dacă nu știți cum și cu ce deserturi să vă mai surprindeți invitații, noi vă propunem să încercați această rețetă de tort cu mere și caramel fără coacere.
- Ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert
- Cum se prepară tortul cu mere și caramel fără coacere
- Desertul care e gata în mai puțin de 20 de minute
Această prăjitură cu mere și caramel este inspirată din rețeta virală pentru prăjitura éclair de ciocolată. Nu este necesar să coaceți acest desert și este aproape imposibil să nu vă iasă gustos. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care e modul de preparare.
Rețetă de tort cu mere și caramel fără coacere
Ingrediente:
- 2 cutii (3,4 uncii) budincă franțuzească instant de vanilie
- 2 2/3 cani de lapte integral rece
- 1/4 cani de smantana rece
- 2 conserve umplutură de plăcintă cu mere
- 1 lămâie medie
- 1 lingurita extract de vanilie
- 3/4 linguriță sare kosher
- 1 cutie de biscuiți graham
- 1 borcan de topping de caramel preparat sau 1 1/4 cană de caramel de casă
- sare fulgioasa (optional)
- nuci pecan tocate prajite (optional)
Mod de preparare:
1. Puneți 2 cutii (3,4 uncii) budincă franțuzească instant de vanilie și 2 2/3 căni de lapte integral rece într-un castron mare și amestecați până când se omogenizează și se îngroașă ușor, 2 minute. Între timp, puneți 1 1/4 cană de smântână rece în bolul unui mixer cu suport (sau un castron mare dacă utilizați un mixer manual electric sau bateți manual). Bateți cu telul la viteză medie până se formează vârfuri medii, aproximativ 1 1/2 minute.
2. Adăugați frișca în amestecul de budincă și folosiți o spatulă flexibilă pentru a le uni ușor până se combină bine.
3. Ștergeți vasul cu frișcă. Se dau suc de 1 lămâie medie până ai 2 linguri, apoi se pun în bol. Adăugați 2 (21 uncii cutii) umplutură de plăcintă cu mere, 1 linguriță extract de vanilie și 3/4 linguriță sare kosher. Se amestecă pentru a combina.
4. Aranjați un singur strat de biscuiți Graham (aproximativ 1 manșon) într-o tavă de copt de 9 x 13 inci, rupând biscuiții după cum este necesar pentru a se potrivi. Întindeți 1/2 din amestecul de budincă (aproximativ 3 1/2 căni) uniform peste biscuiții Graham. Se întinde 1/2 umplutură de plăcintă cu mere (aproximativ 2 1/3 căni) și se întinde într-un strat uniform. Repetați stratificarea biscuiților graham, a amestecului de budincă rămas și a umpluturii rămase pentru plăcintă cu mere. Terminați cu un al treilea strat de biscuiți Graham (nu puteți folosi toți biscuiții Graham din cutie).
5. Se toarnă uniform 1 borcan (14 uncii) de caramel peste stratul superior de biscuiți Graham, apoi se netezește cu o spatulă. Dați la frigider cel puțin 8 ore sau până peste noapte. Presărați cu sare fulgioasă și nuci pecan tocate, prăjite, dacă doriți, înainte de servire, scrie thekitchn.com.
Citește și: Rețetă de tort de casă Tiramisu! E gata în 10 minute și ai nevoie de doar câteva ingrediente