Rețetă de varză murată călită. Un deliciu pentru întreaga familie
Publicat pe 26.10.2022 la 15:44 Actualizat pe 26.10.2022 la 15:44
Varza călită este un adevărat deliciu. Este o rețetă tradițională care are mulți pretendenți, gospodinele gătind-o ori de câte ori au ocazia. Este un fel de mâncare extrem de apreciat de către români și nu este de mirare dacă luăm în considerare gustul extraordinar pe care îl are. Varza călită se poate prepara atât cu varză dulce, cât și cu varză murată. Astăzi vom pregăti împreună varză murată călită care are un gust de 10 ori mai intens și delicios decât cea dulce.
- Varză murată călită
- Ingrediente și mod de preparare
Varza călită este consumată foarte des de căyre români, iar în perioada rece gospodinele fac varză călită cu varză murată, deoarece este timpul ei, am putea spune. Este, într-adevăr, un adevărat deliciu și se prepară foarte simplu. Aceasta este nemaipomenit de bună dacă este servită alături de o mămăliguță caldă și ardei iute. Curcubeu pe cerul gurii. Iată care sunt ingredientele necesare și cum se prepară.
Ingrediente
1 varză murată
1ceapă
3-4 linguri de ulei
3 linguri de pastă de gogoșari
piper
1 linguriță boia de ardei dulce
Mod de preparare
Se spală varza murată bine și se lasă la scurs. Mai apoi se toacă fâșii, în mod obișnuit. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Uleiul se pune la încins într-o tigaie, se adaugă ceapa și se lasă la călit timp de 2 minute. Se adaugă acum și varza, pasta de gogoșari și se amestrcă bine. Se adaugă puțină apă din când în când și se lasă la gătit la foc mai mare. Când este aproape gata, se pune și piperul și praful de boia dulce. Se amestecă bine și se lasă la gătit până când toată apa scade. Se servește cu mămpligă și ardei iute. Poftă bună!