Rețetă delicioasă de ciorbă de perișoare fără carne. Un preparat perfect pentru postul Paștelui

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.03.2025 la 13:22
Actualizat pe 21.03.2025 la 13:22
Îți propunem o rețetă delicioasă de ciorbă de perișoare fără carne, un preparat perfect pentru Postul Paștelui! Această ciorbă este plină de arome și savoare, fiind o alternativă gustoasă și sănătoasă la rețetele tradiționale.
- Ciorbă de perișoare fără carne
- O rețetă perfectă pentru postul Paștelui
Fără carne, dar cu o textură bogată și un gust inconfundabil, acest preparat va deveni cu siguranță un favorit în perioada de post.
Rețetă delicioasă de ciorbă de perișoare fără carne
Ingrediente:
2 morcovi mari
un păstârnac
o rădăcină de pătrunjel
o jumătate de bucată de țeină
un ardei roșu gras
o ceapă de mărime medie
zeama de lămâie sau borș după preferințe
frunze de leuștean și de pătrunjel pentru gust și culoare.
Ingrediente pentru perisoare:
2 cepe mari
100 de grame orez alb sau basmati
100 grame de granule de soia fiartă
3 linguri de semințe de in măcinate
4 linguri de fulgi de ovăz
2-4 linguri de făină de grâu și condimente după gust (sare și piper).
Mod de preparare:
- călește păstârnacul, țelina și morcovii în puțin ulei de floarea-soarelui. Într-o oală de 3-5 litri pune ceapă întreagă și ardeiul, sare și adaugă legumele călite.
- lasă să fiarbă, iar după 30 de minute adaugă zeamă de lămâie sau borș pentru a-i da un gust acrișor.
- perișoarele se prepară astfel: călește cepele tocate mărunt la care adaugi orezul spălat și lasă totul la foc.
- adaugă restul ingredientelor: granulele de soia și făina, împreună cu condimentele.
- formează din acest amestec perișoarele și pune-le să fiarbă în apă cu sare, iar apoi pune-le în supa de legume pregătită anterior.
Poftă bună!
Citește și: Ce alimente sunt menționate în Biblie și de câte ori. Ce poți să mănânci în Postul Paștelui