Rețeta delicioasă de mâncare de mazăre verde românească. E gata în mai puțin de jumătate de oră

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 20.03.2025 la 08:59
Actualizat pe 20.03.2025 la 12:49
O mâncare românească îndrăgită, această tocăniță de mazăre verde este o masă reconfortantă, plină de legume și ierburi aromate. Servită în mod tradițional în perioadele de post, este în mod natural vegană, dar poate fi adaptată cu carne afumată pentru un gust mai bogat.
- Rețetă rapidă și delicioasă de mâncare de mazăre verde românească
- E gata în mai puțin de 30 de minute
Rețeta delicioasă de mâncare de mazăre verde românească
Ingrediente:
450 g mazăre verde (proaspătă sau congelată)
400 g piure de roșii (14 oz)
2 linguri de ulei de floarea soarelui
1 ceapă galbenă, tăiată cubulețe
4 tulpini de țelină, tăiate felii
2 morcovi, tăiați în medalioane
6 cartofi mici, tăiați cubulețe
1 cană mărar proaspăt, tocat
3 frunze uscate de dafin
2 lingurițe de cimbru (sau cimbru)
1 linguriță de paprika
1 linguriță de sare (se ajustează după gust)
0,5 lingurițe piper alb (sau piper negru)
Mod de preparare:
- încălzește uleiul într-o oală mare la foc mediu.
- sotează ceapa până devine aurie.
- adaugă morcovii și țelina.
- amestecă și gătește timp de 3 minute.
- toarnă 400 ml (1,5 căni) apă și adaugă cartofii.
- acoperă și lasă totul la fiert timp de 8 minute.
- amestecă cu piureul de roșii, frunzele de dafin, paprika, cimbru, sare și piper.
- fierbe timp de 30 de minute.
- ia de pe foc și amestecă apoi cu mărar proaspăt.
- servește preparatul cald, cu pâine proaspătă.
Poftă bună!