Rețetă delicioasă și ușoară de cheesecake. Are doar patru ingrediente și e gata în 30 de minute
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.05.2024 la 15:52
Actualizat pe 09.05.2024 la 15:52
Vrei să îi surprinzi pe cei dragi și să nici nu îți bați prea tare capul? Dacă îți dorești să gătești un desert simplu, pe care să îl faci cu un minim de agitație, atunci ai ajuns în locul potrivit. Încearcă această rețetă de cheesecake, un preparat cu doar câteva ingrediente de bază, gata în 30 de minute.
- Cum faci cel mai delicios cheesecake
- Ai nevoie de doar patru ingrediente
- E gata în 30 de minute
Învăță cum să faci un cheesecake delicios după rețeta de mai jos, explicată pas cu pas. Acoperit cu căpșuni proaspete, sau orice alte fructe, și un piure de căpșuni, este un desert de vară uimitor.
Rețetă delicioasă și ușoară de cheesecake
Ingrediente
Crustă
- 1 1/2 cești (150 g) de firimituri de biscuiți graham (aproximativ 10 biscuiți graham întregi, zdrobiți)
- 1/4 ceașcă (28g) zahăr
- 6 linguri (85g) de unt, topit
- 1/8 linguriță de sare de bucătărie
Umplutură
- două pachete de 452 g de cremă de brânză, la temperatura camerei
- 2/3 cană (133g) de zahăr granulat
- 2 ouă mari, la temperatura camerei
- 1 linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare:
Alege o tavă de plăcintă a cărei dimensiune să fie de cel puțin 9" și a cărei înălțime să fie de cel puțin 1 1/4". Preîncălzește cuptorul la 350°F.
Pentru a face crusta: Amestecă toate ingredientele pentru crustă, până când vei obține o compoziție omogenă.
Presară firimiturile pe fundul și pe părțile laterale ale formei de plăcintă, făcând un strat mai gros pe fund decât pe părțile laterale.
Pentru a face umplutura:
Crema de brânză la temperatura camerei trebuie amestecată cu zahărul până când se omogenizează. Se adaugă ouăle și vanilia, amestecând din nou până la omogenizare. Pentru a evita formarea de cocoloașe, asigură-te că crema de brânză este înmuiată, și/sau la temperatura camerei.
Așează tava de plăcintă pe o foaie de copt, dacă dorești; acest lucru facilitează transportul în și din cuptor și, de asemenea, protejează partea de jos a crustei de eventualele arsuri. Toarnă apoi umplutura în crustă.
Pentru a coace prăjitura cu brânză: Așează cheesecake-ul în cuptor. Coace-l timp de 20 de minute, apoi adăugă un scut pentru crustă; sau protejează crusta cu benzi de folie de aluminiu. Coace pentru încă 10 minute. Un termometru digital introdus în umplutură la 2,5 cm de margine ar trebui să arate între 165°F și 170°F; umplutura nu va arăta complet închegată în centru.
Scoate cheesecake-ul din cuptor și așează-l pe un grătar pentru a se răci. După ce prăjitura s-a răcit, pune-o la frigider, acoperită, până când ești gata să o servești.
Păstrați orice resturi de cheesecake în frigider timp de câteva zile; congelați pentru o păstrare mai lungă, scrie kingarthurbaking.com.
Citește și: Prăjitură Durerea. Reteță specială cu nucă și ness