RETETĂ dulce de îngheţată într-un rulou cu scorţişoară
Publicat pe 17.02.2019 la 15:33 Actualizat pe 17.02.2019 la 15:42
Îngheţata este unul dintre cele mai apreciate trataţii culinare în perioada în care vremea se încălzeşte. În loc să o mănânci din cutie este mult mai bună folosită în reţete pebtru deserturi reci, care îţi satisfac pofta dulce la început de primăvară.
Îngheţata este unul dintre cele mai apreciate trataţii culinare în perioada în care vremea se încălzeşte. În loc să o mănânci din cutie este mult mai bună folosită în reţete pebtru deserturi reci, care îţi satisfac pofta dulce la început de primăvară.
Ingrediente rulou cu îngheţată şi scorţişoară:
- 480 mililitri frişcă naturală
- 395 grame lapte condensat
- 115 grame cremă de brânză
- 2 bucăţi de foietaj cu scorţişoară
- scorţişoară măcinată după gust
Mod de preparare rulou cu îngheţată şi scorţişoară
- Într-un bol, se adaugă frişca naturală și laptele şi se amestecă până se omogenizează.
- Se adaugă crema de brânză și se amestecă până întreg conţinutul prinde o formă compactă.
- Conţinutul se ţine la congelator pentru 3-5 de ore.
- Se preîncălzeşte cuptorul la 200ºC
- Se golesc foietajele cu scorţişoară de conţinutul anterior (pot fi cumpărate din comerţ) şi se umple cu îngheâata de la congelator.
- Tăiați rulourile de scorțișoară în jumătate.
- Se aşează rulourile cu faţa în jos pe o hîrtie de copt, în formă de melc.
- Se coc rulourile timp de 7-10 minute, sau până când devin maro-auriu.
- Se adaugă scorţişoară măcinată după gust.
Poftă bună!
A.S.