Rețeta lui Horia Manea de lasagna cu zucchini și vinete. Secretul care transformă preparatul într-o delicatesă

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 14.02.2025 la 10:50
Actualizat pe 14.02.2025 la 10:50
Horia Manea a revenit la ”Meniu de vedetă”, pe Antena Stars, cu o rețetă delicioasă pentru masa de prânz! Lasagna cu zucchini și vinete are un gust fabulos și este un preparat cu care, cu siguranță, îți vei surprinde familia!

Horia Manea a gătit un meniu complet delicios.
Captură Video - Antena Stars
- Rețetă de lasagna cu zucchini și vinete
- Secretul lui Horia Manea pentru un preparat delicios
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, camembert cu nuci și cremă balsamică, un fel principal, lasagna cu zucchini și vinete, și un desert, mousse ciocolată și zmeură.
Camembert cu nuci și cremă balsamică
- Camembert
- Nuci
- Usturoi
- Miere
- Rozmarin
- Pâine
- Fulgi sare
- Piper
Se crestează bucățile de camembert și se introduce usturoiul în spațiile formate. Se adaugă miere, sare, rozmarin și nuci. Pe margine se adaugă două felii de pâine. Se coc la 180°C timp de 7-8 minute.
Lasagna cu zucchini și vinete
- Foi lasagna
- 80 gr. unt
- 80 gr. făina
- 800 ml. lapte
- Sare
- Piper
- Nucșoară
- Zucchini
- Vinete
- Mozzarella
Se topește untul la foc mic, se adaugă făina și se amestecă până dispare mirosul de făină. Se toarnă laptele, amestecând continuu, apoi se asezonează cu nucșoară. Separat, se fierbe apa cu ulei de măsline și se opăresc foile de lasagna timp de două minute. Într-o tavă tapetată cu unt, se alternează straturi de sos bechamel, foi de lasagna, vinete și dovlecel, iar deasupra se presară mozzarella. Se coace la 180°C timp de 25-30 de minute.
Mousse ciocolată și zmeură
Blat:
- 250 gr. biscuiți
- 50 gr. unt topit
- Mousse negru :
- 120 gr. ciocolată
- 40 ml. lapte
- 60 gr. smântână de gătit
- 90 gr. frișcă
Mousse alb:
- 160 gr. ciocolată albă
- 160 gr. smântână de gătit
- 5 gr. gelatină
- 30 ml. apă
- 120 gr. frișcă
Se pregătește blatul din biscuiți mărunțiți și unt, apoi se așază în forme. Mousse-ul negru se obține topind ciocolata cu lapte și smântână la bain-marie, apoi se încorporează frișca bătută. Se toarnă peste blat. Pentru mousse-ul alb, se topește ciocolata albă cu smântână, se adaugă gelatina și frișca bătută. Peste mousse-ul negru se adaugă zmeura și mousse-ul alb. Se lasă la congelator cât mai mult timp.