Rețeta lui Janni Alexandridis de fajitas de pui. Câte minute trebuie să prăjești carnea să fie fragedă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 18.12.2024 la 16:28
Actualizat pe 18.12.2024 la 16:28
Fajitas de pui este un preparat delicios, pe care poți să îl gătești cu ingredientele pe care le ai deja în casă. Există mai multe trucuri pentru a obține o carne suculentă, iar Janni Alexandridis ți le prezintă pe toate la Meniu de vedetă.
- Janni Alexandridis îți dezvăluie cele mai prețioase secrete culinare
- Cum gătești cel mai delicios fajitas de pui
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, american, format dintr-un starter, Pico de Gallo, un fel principal, fajitas de pui, și un desert, prăjitură de măr caramelizat.
Ingrediente starter-Pico de Gallo
- roşii
- ceapă
- ardei iute
- lime
- sare
- coriandru /pătrunjel
- usturoi
Legumele se taie mărunt şi se amestecă într-un bol. Pentru aciditate, se adaugă zeamă de lime. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă şi un stop de ulei de măsline. Se lasă la marinat.
Ingrediente fel principal-fajitas de pui
- pui
- ardei gras
- ceapă
- chili
- chimen
- oregano
- boia de ardei
- sare
- piper
- smântână
- ulei de măsline
- usturoi
- tortillas
Carnea de pui se taie în fâşii subţiri. Legumele, tăiate tot în felii subţiri, se adaugă într-o tavă pentru cuptor şi se condimentează cu ulei de măsline, boia dulce, sare, piper, chimen, oregano. Se lasă cât mai mult timp la marinat. Apoi, carnea se amestecă împreună cu legumele. Se prăjeşte totul timp de 4-5 minute, într-o tigaie încinsă.
Pentru sosul de fajitas, se amestecă smântână cu zeamă de lime şi se adaugă usturoi ras. Crema este gata. Lipiile de tortillas se rumenesc puţin pe foc, după care, în interiorul lor, se adaugă compoziţia de legume, pui şi sos.
Ingrediente desert-prăjitură de măr caramelizat
- mere
- făină
- zahăr
- scorţişoară
- lămâie
- ovăz
Într-un bol, se amestecă făină, zahăr brun şi unt încălzit.. Se amestecă şi se adaugă scorţişoară. La final, se adaugă şi o lingură de ovăz, pentru o textură mai consistentă. Această compoziţie reprezintă baza, crusta. Cuburile de măr se amestecă în sos de zahăr brun, făină, sare, zeamă de lămâie şi scorţişoară. Compoziţia se toarnă într-o tavă, se adaugă un pat de crustă şi se lasă la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade.
Se serveşte alături de fructe.