Rețetă mucenini muntenești cu lapte! Desert tradițional pentru luna martie
Publicat pe 02.03.2022 la 23:42 Actualizat pe 02.03.2022 la 23:42
Din moși strămoși, luna martie este destinată cadourilor, dar și a mucenicilor, care sunt un desert tradițional. Ei bine, în funcție de fiecare regiune a țării, rețeta este cu totul și cu totul diferită, gustul fiind de-a dreptul unic. Iată însă cum se prepară mucenicii muntenești cu lapte! Nu vei regreta că ai încercat!
- Rețetă de mucenici moldovenești
- Cel mai bun desert tradițional
Rețetă mucenini muntenești cu lapte! Desert tradițional pentru luna martie
Sărbătoarea creștină a Sfinților 40 de Mucenici din Sebastia, este prăznuită pe data de 9 martie, astfel că toate gospodinele pregătesc mucenici. Acest desert este, de fapt, o tradiție din moși strămoși, fiind extrem de vestit în multe regiuni din România.
Ei bine, dacă încă nu ai auzit de mucenicii muntenești cu lapte, noi îți spunem că sunt foarte gustosi și trebuie neapărat să încerci această rețetă.
Ingrediente:
- 200 g mucenici
- 400 ml lapte
- 150 gr nucă măcinată
- 2-3 linguri de zahăr
- coajă de portocală răzuită
- un praf de scorțișoară
Mod de preparare:
Mai întâi punem o cratiță cu 1 litru de apă la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm mucenicii și îi lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute. După acest intervaș de timp, scurgem apa, adăugăm 400 ml lapte, coajă de portocală răzuită, zahărul și mai punem încă 5 minute la fiert.
La final, când mucenicii s-au înmuiat și sunt fierți suficient, adăugăm un praf de scorțișoară și nuca măcinată. Se pot mânca fie reci, fie calzi, iar deasupra se poate adăuga și puțină miere pentru un gust mai aromat. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de mucenici moldovenești! Cum să prepari cel mai simplu și gustos desert tradițional