Nu vei rezista acestei rețete! Cele mai bune „negrese” cu lămâie
Publicat pe 27.10.2019 la 15:12 Actualizat pe 27.10.2019 la 15:25
Negresele, un desert extrem de popular indiferent de vârstă sau de preferințe, pot fi mai mult decât niște simple negrese. De exemplu, există o rețetă interesantă, care aduce în prim plan un ingredient extrem de iubit de români: lămâia.
Negresele, un desert extrem de popular indiferent de vârstă sau de preferințe, pot fi mai mult decât niște simple negrese. De exemplu, există o rețetă interesantă, care aduce în prim plan un ingredient extrem de iubit de români: lămâia.
Iată, prin urmare, cum poți coace cele mai bune negrese cu lămâie, o adevărată delicatesă!
Ingrediente negrese cu lămâie:
- 125 g făină
- 200 g zahăr granulat
- 1/2 linguriță sare
- 150 g unt nesărat, moale și la temperatura camerei
- 2 ouă mari + 1 albuș de la un ou mare
- 1 lingură + 1/2 linguriță coajă rasă de lămâie
- 2 linguri + 2 lingurițe suc proaspăt stors de la lămâie
Pentru glazura de lămâie
- 100 g zahăr pudră, trecut prin sită
- 1 lingură + 1 linguriță zeamă de lămâie
- 2 1/2 lingurițe coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Folosind un mixer, amestecă făina, zahărul și sarea. Adaugă untul și mixează bine, dar ai grijă să nu bați aluatul la viteză mare!
Într-un alt castron, bate ouăle, coaja de lămâie și zeama. Toarnă în aluat, apoi amestecă bine cu un mixer, până totul se incorporează așa cum trebuie.
Toarnă aluatul într-o tavă pătrată, tapetată cu hârtie de copt. Coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, în jur de 25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lasă prăjitura la răcit timp de cel puțin o oră până să pui glazura.
Pentru glazură: Amestecă zahărul, zeama și coaja până obții o cremă. Așteaptă până se întărește peste prăjitură, apoi taie în bucățele.