REȚETE pentru mic dejun: Ou poșat cu cartof dulce și bacon
Publicat pe 18.02.2019 la 08:32 Actualizat pe 18.02.2019 la 08:46
Cu puțini carbohitrați, acest mic dejun este ideal pentru cei care caută o masă hrănitoare, rapidă și un pic diferită de cele obișnuite. Gata în doar 20 de minute, oul poșat cu cartof și bacon va fi un paradis pe cerul gurii.
Cu puțini carbohitrați, acest mic dejun este ideal pentru cei care caută o masă hrănitoare, rapidă și un pic diferită de cele obișnuite. Gata în doar 20 de minute, oul poșat cu cartof și bacon va fi un paradis pe cerul gurii.
Ingrediente ou poșat cu cartof dulce și bacon:
- 1 cartof dulce de mărime medie, decojit și ras
- 2 ouă
- 4 fâșii de bacon, gătit crocant și tocat bucățele
- sare și piper
- busuioc proaspăt tocat
Mod de preparare ou poșat cu cartof dulce și bacon:
Pune puțin ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mare, apoi adaugă cartoful dulce ras. Gătește timp de aproximativ 10 minute.
Între timp, umple o cratiță cu apă și dă în clocot, apoi dă focul mai mic. Sparge cele două ouă în apă și gătește timp de 2-3 minute. Îndepărtează cu o lingură.
Împarte cartoful ras între două farfurii, pune câte un ou deasupra și finisează cu bacon și busuioc.
A.P.