Rețeta pentru tort de bezea. Desertul se prepară ușor, e ieftin și foarte gustos

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 26.12.2024 la 17:31
Actualizat pe 26.12.2024 la 17:31
În preajma Crăciunului, toată lumea pregătește tot felul de prăjituri. Noi îți propunem să încerci această rețetă de tort de bezea. Ai nevoie de puține ingrediente, și e un desert ieftin și ușor de preparat.
- Cum faci cel mai bun tort de bezea
- Desertul se prepară ușor, e ieftin și gustos
Nu mai e un secret pentru nimeni fapul că bezeaua se prepară folosind doar două ingrediente - albușuri și zahăr. Sunt însă și perosane care adaugă puțin suc de lămâie sau cremă de tartru pentru ca albușurile de ou să se transforme în nori voluminoși, însă acest lucru nu este esențial.
Cum faci cel mai bun tort de bezea
Ingrediente:
Bezea
▢⅔ cană (170ml) albușuri de ou (dintr-un carton) sau din 5-6 ouă mari
▢1 ¼ căni (255g) zahăr granulat
▢1 linguriță pastă sau extract de boabe de vanilie
▢¼ linguriță cremă de tartru sau suc de lămâie (opțional)
Frișcă bătută
▢1 ½ căni (360 ml) smântână grea (smântână dublă)
▢4 linguri de zahăr pudră (zahăr pudră)
▢1 linguriță pastă sau extract de boabe de vanilie
Sirop de căpșuni
▢½ cană (80g) căpșuni proaspete pasate în robotul de bucătărie
▢½ cană (100g) zahăr
▢1 linguriță suc de lămâie
Umplutură / Topping
▢3 căni (240g) căpșuni proaspete feliate (mai multe dacă este necesar)
▢ zahăr pudră
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 120C / 250 F. Trasați două cercuri de 7 inch pe o bucată de hârtie de copt sau folosiți covorașe de silicon.
Puneți toate ingredientele în bolul mixerului stand și amestecați-le.
Așezați bolul deasupra unei cratițe cu apă abia clocotită, asigurându-vă că fundul bolului nu atinge apa.
Se amestecă constant cu mixerul până când zahărul se dizolvă și albușurile au 80C /175F dacă se verifică cu un termometru. Dacă nu aveți un termometru, verificați amestecul cu degetele - zahărul ar trebui să fie dizolvat și să nu pară nisipos.
Montați bolul în mixerul stand și începeți să bateți la viteză mare timp de 5-10 minute, până când bezeaua este lucioasă și are vârfuri ferme. Se întinde pe hârtia de copt pentru a forma două rondele.
Coaceți timp de 10 minute și apoi reduceți temperatura cuptorului la 90°C (195°F). Coaceți timp de încă 80 de minute fără a deschide ușa cuptorului. Opriți cuptorul și lăsați straturile de bezea în interiorul cuptorului la rece timp de câteva ore.
Se prepară siropul de căpșuni
Se pun toate ingredientele într-o cratiță și se lasă să fiarbă câteva minute până când zahărul se dizolvă. Se răcește complet înainte de utilizare. Dacă doriți, puteți strecura siropul pentru a elimina semințele și pulpa.
Pregătiți frișca
Când sunteți gata să asamblați desertul, bateți smântâna, zahărul pudră și pasta de vanilie la viteză mică, crescând treptat viteza la medie până când smântâna formează vârfuri moi.
Asamblați tortul cu bezea
Se transferă cu grijă un strat de bezea pe un platou sau pe un suport de tort.
Se pune cu lingura sau cu pipeta jumătate din cremă peste bezea. Se stropește cu sirop și se acoperă cu căpșuni feliate. Se repetă cu al doilea strat, suprapunând căpșunile. Se pudrează cu zahăr pudră și se servește imediat, scrie supergoldenbakes.com.
Citește și: Rețetă de tartă cu lămâie și bezea. Ingredientele pentru un desert ușor de preparat