Rețetă pentru weekend. Cheesecake cu căpșuni. Cel mai rapid și delicios desert
Publicat pe 29.01.2022 la 00:42 Actualizat pe 29.01.2022 la 00:45
Weekend-ul a sosit, așa că dacă ai de gând să-ți surprinzi familia cum un desert delicios, noi avem rețeta perfectă pentru cheesecake cu căpșuni. Iată cum pot să prepari cel mai simplu și gustos desert!
- Rețetă de cheesecake cu căpșuni
- Iată care sun pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Cheesecake cu căpșuni este unul dintre cele mai gustoase și simple deserturi. Dacă vrei să-ți răsfeți papilele gustative, dar să-ți surprinzi și musafirii cu un desert delicios, noi îți recomandăm rețeta deliciosul preparat ! Iată care sunt pașii pe care trebuie să-l urmezi pentru desertul gustos!
Rețetă de cheesecake cu căpșuni
Ingrediente:
- 160 g de zahăr vanilat
- 1 kg de capsuni
- 150 g de zahar
- 50 ml de apa
- 0,5 bucati de pastaie de vanilie
- 20 g de gelatina
- 180 g de biscuiti digestivi
- 90 g de unt
- 300 g de branza de vaca
- 200 g de crema de branza
- 0,5 miezuri de pastaie de vanilie
Mod de preparare:
Pentru blat: Forma de copt este recomandată cu pereți detașabili pe care îi tapetăm foarte bine cu folia alimentară, atât pe pereți, cât și pe fund.
Într-un blender, mărunțim biscuiții, topim untul, turnam peste biscuiți și amestecăm din nou până biscuiții absorb tot untul. Mai apoi punem biscuiții în formă de copt și apăsăm foarte bine, astfel încât blatul de biscuiți să fie uniform și neted.
Spălam căpșunile, le tăiem codițele și le tăiem pe jumate, iar mai apoi le așezăm peste blatul de biscuiți. Dăm tava la frigider pentru a ne ocupa de umplutură. Pentru cremă avem nevoie de brânză de vaci, crema de brânză și miezul de la batonul de vanilie și amestecăm cu mixerul la viteză medie până devine o cremă omogenă. Adăugăm zahărul pudră treptat și continuam să amestecăm până este topit complet.
Mai apoi înmuiem gelatina cu două linguri de apă rece, până se umflă, 3-4 minute, iar mai apoi o topim în baie de aburi. Gelatina nu trebuie să fiarbă pentru că își pierde din proprietăți, așa că o topim până devine lichidă.
O luăm de pe foc și o încorporăm în crema de brânză și amestecăm bine. Turnăm amestecul în formă și o dăm la frigider două, trei ore. Pentru jeleul de căpșuni, spălăm bine fructele și le tăiem felii, iar într-o crăticioară adăugăm apa și zahărul și le lăsăm să fiarbă la foc mic până când obținem un sirop.
Punem fructele în sirop, iar apoi adăugăm batonul de vanilie și lăsăm să fiarbă până când fructele devin moi, iar jeleul se leagă. Luăm de pe foc scoatem batonul de vanilie și punem gelatina, fără a o topi înainte, așa cum am procedat pentru umplutură.
Siropul se va topi simplu prin amestecare. Când gelatina este topită se toarnă peste crema de brânză care trebuie deja să fie întărită. Dăm preparatul la frigider 4-5 ore. după preferință, iar mai apoi este bun de savurat. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de cheesecake la microunde. Un preparat numai bun pentru weekend