Rețetă prăjitura guguluf cu portocale și coacăze roșii. Un desert delicios și arătos
Publicat pe 04.03.2022 la 23:48 Actualizat pe 04.03.2022 la 23:48
Weekend-ul bate la ușă, așa că ce poate fi mai frumos decât să stai în pat, să te uiți la un film alături de cei dragi și să îți răsfeți papilele gustative cu un desert simplu de făcut și foarte delicios? Încearcă prăjitura guguluf cu portocale și coacăze roșii și nu vei regreta!
- Cel mai gustos desert
- Prăjitura guguluf cu portocale și coacăze roșii
Rețetă prăjitura guguluf cu portocale și coacăze roșii. Un desert delicios și arătos
Vrei să îți răsfeți papilele gustative cu un desert nou, pe care nu l-ai mai încercat până acum, ei bine, prăjitura guguluf cu portocale și cocacăze roșii o să-ți cucerească gusturile cu textura fină și apetisantă. Vezi de ce ingrediente ai nevoie și surprinde-ți familia și prietenii!
Ingrediente:
- 375g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat
- 200g zahăr
- 180ml lapte
- coaja rasă de la 2 portocale mari
- 120ml suc proaspăt de portocale
- 120ml ulei de floarea soarelui
- 2 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 125g coacăze roșii
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul și zahărul, iar apoi într-un alt bol bate ușor cu un tel cele două ouă. Se adaugă laptele, sucul de portocale, coaja de la portocale, uleiul și extractul de vanilie.
Se amestecă bine ca să se omogenizeze, apoi se toarnă și încorporează treptat ingredientele lichide în cele uscate, din bolul mare. Folosește o spatulă din silicon ca să amesteci până când obții un aluat moale, apoi incorporează în el boabele de coacăze roșii fără să amesteci prea tare, pentru a le păstra întregi.
Între timp, unge cu unt topit sau cu ulei o tavă de guguluf, apoi se toarnă aluatul pregătit în ea. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 180C, timp de 50-60 minute, până când o scobitoare înfiptă în mijlocul ei iese curată.
Se lasă prăjitura să se răcorească în tavă timp de 10-15 minute. Apoi se răstoarnă pe un grătar să se răcească. După ce s-a răcit, se mută guguluful pe un platou sau farfurie și se decorează cu topping, felii de portocale deshidratate și coacăze roșii proaspete. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prăjitura „Arabica”. O rețetă simplă și delicioasă