Rețetă "prăjitura nebună". Se prepară fără ouă, lapte sau unt
Publicat pe 20.02.2022 la 13:59 Actualizat pe 20.02.2022 la 13:59
Te-ai plictist de vechile rețete de deserturi și vrei să încerci una nouă, însă totodată care să nu-ți răpească prea mult timp prețios? Este momentul să încerci prăjitura nebună. Știm că sună dubios, însă gustul este "nebun de bun"! Încearcă și nu vei regreta!
- Prăjitura nebună
- Rețeta pas cu pas
Rețetă "prăjitura nebună". Se prepară fără ouă, lapte sau unt
Exact așa cum ai auzit, prăjitura nebună este total diferită de cele încercate până acum. Nu, nu are în compoziție ouă, lapte și nici unt, ci cu totul și cu totul alte ingrediente, iar rezultatul final o să fie peste așteptările tale și cu siguranță o să devină unul dintre deserturile tale favorite.
Ingrediente:
- 1½ ceașcă de făină
- 3 linguri de cacao
- 1 ceașcă de zahăr granulat
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță de sare
- 1 linguriță de oțet alb
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 5 linguri de ulei
- 1 ceașcă de apă
Mod de preparare:
Nu ne-ai crezut când ți-am spus că se face în mai puțin de 30 de minute, ei bine, acum putem să îți dovedim cu acești pași simpli pe care trebuie să-i urmezi pentru a ajunge la rezultatul final dorit.
Primul pas este să punem cuptorul să se încălzească la 180 de grade Celsius. Între timp, se unge cu ulei o tavă de prăjituri, fie se pune foaie de copt și apoi se pun toate ingredientele uscate. Atenție însă, doar cele uscate!
În tavă, se fac trei gropițe în care se adaugă oțetul, uleiul și esență de vanilie. Se toarnă apoi apa și se amestecă până se omogenizează bine, însă mare atenție la cocoloașe! Dacă se formează, le puteți zdrobi de pereții tăvii folosind o lingură.
După acești ăași esențiali, compoziția se bagă la cuptor timp de 35 de minute, după care se scoate și se lasă la răcit, fiind mult mai gustoasă rece. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură ora 12. Delicioasă și simplă de preparat