Rețeta Scutecele Domnului. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din prepararea desertului de Crăciun
Publicat pe 24.12.2023 la 19:51 Actualizat pe 24.12.2023 la 19:51
Turte de Crăciun numite și Pelincile Domnului sau Scutecele lui Iisus Hristos, sunt turte extrem de fine, înmuiate în sirop aromat și presărate din belșug cu nucă sau semințe de cânepă. Însă, există un ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din prepararea desertului de Crăciun.
- Rețeta Scutecele Domnului
- Ingredientul care nu trebuie să lipsească din prepararea desertului
Scutecele Domnului, numite și Turte de Crăciun, reprezintă un desert care ne duce cu gândul inevitabil la copilărie, la vacanțele de iarnă petrecute la țară. Acest desert se mănâncă, în general, în Ajunul Crăciunului.
Rețeta Scutecele Domnului
Ingrediente
Pentru foi
- 500 g făină;
- un praf de sare;
- o cană cu apă caldă.
Pentru umplutură
- 300 g miez de nucă;
- zahăr după gust;
- coajă rasă de lămâie și portocală;
- esențe pentru însiropat.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă Scutecele Domnului, pregătirea prăjiturii începe cu coacerea foilor. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să amesteci ingredientele până se obține un aluat omogen. În continuare, se împarte aluatul în bucăți egale și se întinde fiecare bucată și se coace pe o tavă de aragaz, la foc potrivit.
Apoi, imediat după coacere, fiecare foaie de turtă se înmoaie într-un sirop pregătit din apă, zahăr și esențe după gust. După acest proces, se așează pe un platou foaie peste foaie, iar între ele se pune miez de nucă măcinat, amestecat cu zahăr și coaja rasă de lămâie și portocală.
În final, se acoperă turtele cu o folie și se lasă la rece, peste noapte, pentru o însiropare completă, iar apoi poate fi servit alături de cei dragi.
CITEȘTE ȘI: Rețetă prăjitura Scutecele Domnului. Cel mai gustos desert