Rețetă simplă de biscuiți cu unt și lămâie
Publicat pe 07.12.2019 la 16:45 Actualizat pe 16.12.2019 la 13:05
Îți plac biscuiții? Sezonul rece este ideal pentru a-i bucura pe cei dragi cu fursecuri, biscuiți și prăjiturele. Așa că, recomandăm ceva foarte simplu, fraged și gustos: biscuiți cu unt și lămâie, extrem de ușor de preparat!
Îți plac biscuiții? Sezonul rece este ideal pentru a-i bucura pe cei dragi cu fursecuri, biscuiți și prăjiturele. Așa că, recomandăm ceva foarte simplu, fraged și gustos: biscuiți cu unt și lămâie, extrem de ușor de preparat!
Ingrediente biscuiți cu lămâie:
115 g unt nesărat, la temperatura camerei
200 g zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1 ou mare
245 g făină
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
3 linguri zeamă de lămâie
coaja de la o lămâie
Pentru glazură:
125 g zahăr pudră
3-4 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare biscuiți cu lămâie:
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Acoperă două tăvi de copt cu hârtie de copt.
Într-un castron mare, adaugă untul și zahărul, pe care le bați apoi cu un mixer, la viteză medie, până când ajungi la o culoare palidă și la o consistență cremoasă. Adaugă vanilia și oul, apoi mixează din nou, până când totul este bine combinat.
Trece făina și bicarbonatul printr-o sită. Adaugă zeama și coaja de lămâie. Bate cu grijă până când obții un aluat moale și pufos, pentru biscuiți.
Rulează aluatul în aproximativ 16 bile, aproximativ 1 lingură jumate pentru ficare biscuite. Dă la cuptor timp de 12 minute sau până când marginile devin aurii. Scoate din cuptor și lasă la răcit, complet.
Pentru glazura de lămâie, trece zahărul pudră printr-o sită și într-un castron. Adaugă zeama de lămâie, câte o lingură odată, apoi amestecă totul împreună cu o furculiță. Adaugă zeamă până ajungi la consistența dorită.
Toarnă „fâșii” de glazură peste biscuiți și lasă 10-15 minute să se odihească înainte de a-i mânca.