Rețeta tradițională de plăcintă cu dovleac. Ce ingrediente să folosești ca să îți iasă ca la mama acasă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 31.10.2024 la 09:32
Actualizat pe 31.10.2024 la 09:32
Rețeta de plăcintă cu dovleac făcută în casă pe care o vei regăsi în rândurile de mai jos se prepară rapid și ai nevoie de numai câteva ingrediente. Ce să pui în ea dacă vrei să îți iasă ca la mama acasă.
- Cum faci cea mai bună plăcintă cu dovleac
- Rețeta tradițională
- Ce ingrediente să folosești ca să îți iasă ca la mama acasă
Suntem în acea perioadă a anului în care toată lumea gătește prăjituri cu dovleac, batoane cu dovleac, latte cu dovleac, pâine cu dovleac, tort cu dovleac, dar ce zici de o plăcintă cu dovleac ca la mama acasă?
Cum faci cea mai bună plăcintă cu dovleac
Plină de savoare, această rețetă de plăcintă cu dovleac este senzațională. Are un gust incredibil, poate fi făcută în casă, iar servită cu afine îndulcite și frișcă e un deliciu.
Ingrediente:
- 4 pahare făină
- 1 pahar de ulei
- un ou
- un vârf de cuțit de sare
- un pliculeț de zahăr vanilat
- jumatate de pliculeț de praf de copt (8 g)
- 2 linguri de oțet
- 1 pahar apă rece
Pentru umplutură:
- 2 kg de dovleac copt
1 linguriță de vanilie
1 vârf de linguriță de scorțișoară
- 150 - 250 g de zahăr sau îndulcitor
Mod de preparare:
- pune într-un pahar oul, 2 linguri de oțet și completează cu apa până cand paharul se umple. pune apoi într-un bol apa cu ou și oțet, adaugă sarea, vanilia, și amestecă bine cu un tel. Adaugă apoi și uleiul.
După aceea pune treptat făina și amestecă, nu o adăuga pe toată odată. Adaugă și praful de copt și amestecă. Adaugă făină treptat până când aluatul nu mai este moale. Lasă apoi aluatul să se odihnească pentru jumătate de oră, timp în care pregătești umplutura.
Amestecă pulpa de dovleac copt cu zahărul, vanilia și puțină scorțișoară până când vei obține o compoziție omogenă.
După ce aluatul s-a odihnit, împarte-l în două bucăți și presară puțină făină pe o foaie de copt. Intinde foaia direct pe hartia de copt. Punem apoi aluatul în tavă și toarnă umplutura deasupra. Nivelează și pune peste a doua foaie de aluat.
Pune apoi tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius la cuptorul electric pentru aproximativ 50-60 de minute. Când plăcinta e coaptă, pudreaz-o cu zahăr farin vanilat.
Citește și: Care este fapt semnificația dovleacului de Halloween. Tradiții și obiceiuri pentru 31 octombrie