REȚETA ZILEI: Biscuiți de cartof dulce. Fragezi și ușor de făcut!
Publicat pe 25.11.2018 la 11:16 Actualizat pe 25.11.2018 la 11:49
Biscuiții sunt buni pentru orice. Fie că îi savurezi ca gustări între mese, la un film, cu o cafea sau cu un ceai cald, sunt extrem de delicioși și o încântare pentru orice masă. Pentru astăzi, facem pauză de la biscuiții tradiționali și vă recomandăm ceva mai de sezon, foarte inedit: biscuiți cu cartof dulce.
Biscuiții sunt buni pentru orice. Fie că îi savurezi ca gustări între mese, la un film, cu o cafea sau cu un ceai cald, sunt extrem de delicioși și o încântare pentru orice masă. Pentru astăzi, facem pauză de la biscuiții tradiționali și vă recomandăm ceva mai de sezon, foarte inedit: biscuiți cu cartof dulce.
Ingrediente biscuiți cu cartof dulce:
- 3/4 ceașcă cartof dulce zdrobit
- 1 linguriță oțet de cidru de mere
- 1/3 ceașcă lapte
- 2 cești făină
- 1 lingură praf de copt
- 1 linguriță sare
- 85 g unt rece, tăiat în cubulețe
Mod de preparare biscuiți cu cartof dulce:
Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Amestecă cartoful dulce cu oțetul de mere și laptele, apoi dă la frigider.
Între timp, combină făina, praful de copt, sarea și untul, până când cele mai mari bucăți de unt nu sunt mai mari decât o boabă de mazăre. Dă făina la frigider.
Când cuptorul e gata, scoate ambele castroane și combină-le până obții un aluat lipicios.
Împrăștie niște făină pe masă și întinde aluatul într-o formă de pătrat. Împăturește-l cu grijă, de sus înspre jos, remodelează într-un pătrat și repetă până faci patru împăturiri în total.
La final, împrăștie încă puțină făină pe deasupra , apoi taie 11-13 biscuiți folosind o formă sau un borcănel mic. Pune biscuiții pe tavă și coace timp de 13-16 minute.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.