REȚETA ZILEI: Cel mai bun cozonac cu rahat!
Publicat pe 25.12.2018 la 11:30 Actualizat pe 25.12.2018 la 11:32
De Crăciun, cozonacul este practic nelipsit de pe mesele românilor. Așadar, cei care caută cele mai gustoase rețete sunt foarte stricți cu cerințele lor și se așteaptă la cele mai bune rezultate.
De Crăciun, cozonacul este practic nelipsit de pe mesele românilor. Așadar, cei care caută cele mai gustoase rețete sunt foarte stricți cu cerințele lor și se așteaptă la cele mai bune rezultate.
Noi vă recomandăm o rețetă simplă, dar foarte delicioasă, de cozonac cu rahat și cacao.
Ingrediente cozonac cu rahat și cacao:
- 1 kg făină
- 500 ml lapte
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 100 g unt
- 14 g drojdie uscată sau 50 g de drojdie proaspătă
- rahat
- cacao
- esență de rom
- coajă de lămâie
- un praf de sare
- stafide
Mod de preparare cozonac cu rahat și cacao:
Se face o maia din drojdie, 1 lingură de făină și un pic de lapte călduț. Se lasă să crească până își dublează volumul. Separăm albușurile de gălbenușuri.Gălbenușurile le frecăm cu zahărul și un praf de sare până se albesc. Încălzim laptele și îl punem peste gălbenușuri. Amestecăm bine până nu se mai simte zahărul.
Adăugăm esența de rom și coaja de lămâie. Adăugăm făina treptat până o încorporăm pe toată. Tot în acest aluat putem adăuga stafide înmuiate în rom.
Încălzim untul și punem câte un pic, până se încorporează tot în aluat, iar acesta nu se mai lipește. Acoperim aluatul și îl lăsăm la crescut, circa 40-45 de minute, la loc călduț, fără curenți de aer. Jumătate din albușuri le amestecăm cu zahăr și cacao, până devin că o cremă.
După ce acesta a crescut, se împarte în două părți. Prima parte se împarte și ea în două. Pe fiecare se pune din amestecul de cacao și rahat. Se rulează și se împletesc ambele rulouri. Se pun în tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și tapetată cu făină, și se lasă să mai crească circa 30 de minute.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.