REŢETA ZILEI: Cel mai delicios desert al verii! Prăjitură pufoasă cu căpşuni
Publicat pe 08.06.2018 la 18:30 Actualizat pe 08.06.2018 la 18:31
Vara a început şi este momentul să facem deserturi delicioase din fructe de sezon. Azi vă propunem o reţetă extrem de savuroasă ce are la bază căpşunile.
- O cutie de praf pentru prăjituri. Sunt diverse sortimente în comerţ.
- 3 linguri de făină albă
- 3 ouă mari
- 3/4 cana de apă
- 1/2 cana ulei vegetal
- 1- 4 pachete de gelatină cu aromă de căpșuni
- 3/4 cană de căpșuni tocate, proaspete sau parțial dezghețate
Glazură
- 1/4 cană de unt nesărat
- 1 cană de zahăr pudră
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- 1/4 cană lapte (ajustați cantitatea pentru a obține consistența potrivită pentru glazura)
INSTRUCŢIUNI:
Preîncălziți cuptorul.
Într-un castron mare, combinați toate ingredientele pentru prăjitură cu excepția căpșunilor și amestecați cu mixerul electric la viteză mică până la combinarea ingredientelor, apoi treceţi la viteza mare pentru aproximativ 2 minute. Adăugaţi căpşunile.
Turnați compoziţia într-o tavă de copt cu formă pe mijloc și coaceți timp de 40 - 45 de minute. Prăjitura se răcește în tavă timp de 10-15 minute.
În timp ce prăjitura se răcește, combinați untul, zahărul sub formă de pudră, vanilia și laptele pentru a face o glazură. Ajustați cantitatea de lapte pentru a obține consistența dorită pentru glazură.
Odată ce tortul este răcit complet, turnaţi glazură deasupra. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.L.