REȚETA ZILEI: Chifteluțe vegetariene din quinoa
Publicat pe 28.09.2018 la 17:48 Actualizat pe 28.09.2018 la 17:55
Cei care caută alternative la clasicele chifteluțe, care sunt atât de bune însoțite de niște spaghete delicioase, pot sta liniștiți. O versiune sănătoasă, ideală pentru cei care doresc să încerce mai puțină carne în regimul lor, propunem azi: chifteluțe din quinoa.
Cei care caută alternative la clasicele chifteluțe, care sunt atât de bune însoțite de niște spaghete delicioase, pot sta liniștiți. O versiune sănătoasă, ideală pentru cei care doresc să încerce mai puțină carne în regimul lor, propunem azi: chifteluțe din quinoa.
Ingrediente chifteluțe vegetariene din quinoa:
- 2 căni quinoa gătit conform cutiei
- 1/4 cană parmezan, ras
- 1/4 cană brânză asiago, rasă
- 1/4 cană busuioc proaspăt, tocat mărunt
- 2 linguri coriandru proaspăt, tocat
- 1 linguriță oregano, tocat mărunt
- 1/2 linguriță cimbru proaspăt
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 ou mare
- 2 vârfuri de sare
- 1 linguriță piper negru
- 1/4 cană pesmet
- 1 vârf fulgi ardei iute
Mod de preparare chifteluțe vegetariene din quinoa:
Pentru a găti quinoa, toarnă 1 cană quinoa într-o sită și clătește. Într-o cratiță mediu, amestecă quinoa cu 2 căni de apă rece, 1 lingură ulei de măsline și un vârf de sare. Dă în clocot, pe foc mediu, amestecă, apoi redu căldura pentru a lăsa apa să facă bulbuci. Acoperă și gătește timp de 30-40 minute.
Preîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius. Pune o tigaie mare pe foc mediu.
Amestecă toate ingredientele într-un castron mare. Toarnă puțin ulei de măsline în tigaia încisă. Formează o chiftea puțin mai micuță ca o minge de golf și pune în tigaie. Repetă cu celelalte chiftele.
Odată ce ai pus toate chiftelele în tigaie, întoarce-le cu grijă, odată ce s-au făcut maronii pe o parte. Dă la cuptor și gătește în tigaie, timp de 25 de minute.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.