REȚETA ZILEI: Choux a la creme cu umplutură Chantilly
Publicat pe 22.09.2018 la 09:55 Actualizat pe 22.09.2018 la 10:03
Prăjiturica choux a la creme este una dintre deserturile clasice pe care trebuie să le încerci măcar o dată. Din fericire, avem o rețetă foarte la îndemână, pe care o poți prepara chiar dacă n-ai multă experiență.
Prăjiturica choux a la creme este una dintre deserturile clasice pe care trebuie să le încerci măcar o dată. Din fericire, avem o rețetă foarte la îndemână, pe care o poți prepara chiar dacă n-ai multă experiență.
Ingrediente choux a la creme cu umplutură Chantilly:
- 1 cană apă
- 1/2 cană unt nesărat tăiat în cuburi
- 2 linguri zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 1 cană făină
- 4 ouă mari
- 1 1/2 căni smântână frișcă, rece
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță vanilie
Mod de preparare choux a la creme cu umplutură Chantilly:
Combină apa, untul, zahărul și sarea într-o cratiță, pusă pe foc mediu spre mare. Dă în clocot, amestecând ocazional cu o lingură de lemn. Adaugă făina și amestecă energetic până când mixtura se dezlipește de pe margini și se modelează în forma unei bile în jurul lingurii.
Ia de pe foc și lasă la răcit 5 minute, apoi adaugă ouăle, unul câte unul. Amestecă rapid și energetic, până oul s-a integrat complet.
Transferă blatul într-un șpriț și formează biluțe. Dă la cuptorul, mărind temperatura la 230 de grade Celsius. Coace timp de 10 minute, apoi scade temperatura la 170 de grade și mai coace timp de încă 10.-15 minute. Nu deschide cuptorul cât timp se coc! Scoate din cuptor atunci când au devenit maronii și lasă la răcit.
Pentru cremă, bate smântâna și apoi adaugă zahărul pudră și vanilia, amestecând până când se formează mic vârfuri. Umple fiecare choux cu crema și finisează cu zahăr pudră.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.